Григор продължи победния си път към втората седмица на турнира

от в 09:15 на 18.01.2019
В
Григор Димитров се справи с изнендата на турнира - Томас Фабиано след 7:6 6:4 6:4 и така се класира към осминафиналите в Мелбърн за четвърта поредна година.

Мачът започна равностойно, а Григор сервираше отлично в началните минути. До 2:2 всеки от двамата беше взел едва една точка на противниковия сервис. Последва нова бърз гейм за хасковлията и той поведе с 3:2. След почивката Фабиано се пропука и Григор успя да стигне до три точки за пробив и още първата му беше достатъчна да поведе с 4:2. Последва спад в играта на Димитров довел до 0:40. Григор спаси първата точка с ас по диагонала, а впоследствие и втората въпреки че му се наложи да играе на втори сервис и така направи  резултата 30:40. При третата възможност отоново му се наложи да играе на второ подаване и този път след форхенд в мрежата предаде пробива аванс. При 3:4 италианецът сервира стабилно, а в същото време се придвижваше перфектно по корта, като така и изравни за 4:4, а единственото, с което блесна българина в този гейм беше един ретур-уинър от бекхенд по късия диагонал. За наша радост концентриран Григор взе следващия си сервис гейм на нула и така успя да поведе с 5:4.Фабиано изравни още веднъж с бърз гейм, а Григор изглеждаше фрустриран от събитията на корта. При 5:5 Димитров започна с двойна грешка за 0:15, но десетият му печеливш удар изравни точките, а след невероятно изпълнение на мрежата си осигури преднина от 30:15. Димитров не даде повече точки в гейма на своя противник и така отново излезе напред в резултата. Сервирането на 100тния в света мина безпроблемно и така се наложи на Гришо да играе втори тайбрек в тазгодишното издание на Australian Open. Всичко започна добре за Григор и след хубав сервис по правата и добро воле, той дръпна с 2:0, но италианецът върна минибрейка и на бърза ръка изравни за 2:2. Двамата си размениха по една точка на своето подаване и смениха полетата за 3:3. Хубав сервис даде  преднина на италианеца за 4:3, а мрежата се намеси в полза на сицилианеца в следващата точка, ала след като топката отскочи от нея, тя излезна в аут, а крайно невнимателен Фабиано заби бекхенд в мрежата и така Григор поведе с 5:4. Фабиано взе следващата точка с хубав слайс по правата, но веднага след това  заби форхенд в мрежата и така Григор получи сетбол, който хасковлията  реализира с мощен сервис по диагонала, като така и поведе в световете с 1:0.

В почивката Григор отскочи до съблекалнята, а като се върна все едно се беше преровил. Димитров започна атакуващо и взе първите две точки, а въпреки че Фабиано взе следващата точка, двойна грешка и страхотен минаващ от форхенд му дадоха и пробив аванс. Последва гейм на нула, където отново нивото на Григор бе блестящо и той не остави никакви шансове за рибрейк. Италианецът трудно взимаше дори точка в тези мигове, а Димитров започна все повече да  разхожда своя съперник по корта. Макар и трудно все пак Фабиано взе своя сервис гейм и така и намали изоставането си. Последва нов бърз гейм за българина на 15 и така той отново прати напрежението в полето на италианеца. Последва спад в представянето на Димитров и той отново изпусна пробива аванс и се стигна до 3:3. Все пак нашият представител отново проби от втората си възможност, която му се разкри и то след страхотен лоб. След почивката отново Димитров затвърди пробива на нула. Фабиано взе своето подаване за 5:4 и застави българина да сервира за сета. Гришо се справи превъзходно със задачата и след 3 аса и още един сервис уинър доведоха до 2:0 сета за българина.

Третият сет започна добре за италианеца и той поведе в откриващия гейм с 40:0, но Гришо се върна до дюс, а тук ас и печеливш удар от форхенд на италианеца му дадоха минималната преднина на старта. Григор взе последвалото му подаване след като реализира цели три аса. Двамата си размениха по още един гейм на 30 и така резултатът стана 2:2.Играта,продължи да бъде много оспорвана като сервиращият диктуваше нещата на корта. Все пак класата на Григор надделя и той успя да пробие в седмия гейм след като взе  тежко разиграване от основната линия за 30:40, а след това направи мощен форхенд уинър по правата в движение. Докрая на двубоя Гришо не изпусна инициативата и уверено затвори двубоя, а в следващия етап го чака сблъсък с един измежду Франсис Тиафо и Андреас Сепи, които играят в момента.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор продължи победния си път към втората седмица на турнира В

Коментари





Следвайте ни в Facebook