Григор реализира впечатляващ обрат срещу Синер и е 1/4-финалист в Рим!

от в 14:32 на 18.09.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров започна днешния си двубой не по най-добрия начин, но за сметка на това българинът отбеляза впечатляващ обрат срещу младия Яник Синер, за да се превърне в един от последните осем тенисисти, останали на Мастърса в Рим. Така след 4:6 6:4 6:4 Димитров преминава напред, като в опит за класиране на полуфиналите в италианската столица той ще се изправи срещу Денис Шаповалов или Уго Юмбер.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306919518791442432?s=20

Двубоят започна със слаб сервис гейм на Григор, който допусна четири поредни непредизвикани грешки, за да може Синер да поведе с ранен пробив.

Все пак българинът набързо достигна до общо три възможности за връщане на пробива, които обаче не бяха оползотворени, а така младокът се откъсна с преднина от 2:0 гейма.

https://twitter.com/thetennismenu/status/1306889679556374528?s=20

Хасковлията впоследствие започна да намира ударите си по-чисто, докато интензитетът у ударите на Яник спадна, което помогна на Димитров да се разпише в резултата на двубоя.

Макар че последваха нови трудни моменти на начален удар на нашия сънародник, Григор не допусна изоставане от втори брейк, като при 5:4 бившият номер три дори спечели първите две точки при посрещане.



Италианецът обаче в този момент демонстрира нетипично за възрастта си хладнокръвие и след четири поредни безответни точки той добави откриващия сет към сметката си.

Втората част започна по идентичен начин след нов слаб сервис гейм на Григор, който все пак запази настроение в играта си, за да осъществи моментален рибрейк, позволил му да се завърне в битката за срещата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306901324307595264?s=20

Макар че на моменти хасковлията допускаше неточности, неговата игра видимо се подобряваше, което даваше не малко поводи за размисъл пред Синер.

Впоследствие българинът успешно дочака спада в нивото на своя съперник, който допусна критичен пробив, сервирайки за оставане в сета, което наложи изиграването на решителна част.



Димитров пренесе константното ниво в играта си от края на втория сет към началото на третия, което му донесе серия от възможности за ранен пробив.

Макар че италианецът демонстрира характер, за да опази дебютното си подаване за частта от пробив, при 2:1 в полза на Гришо той допусна нулев брейк, който предаде импулса изцяло на ракетата на сънародника ни.



Същевременно Синер видимо започваше да изпитва проблеми от физическо естество, които силно ограничаваха движението на младока по основната линия.

Не след дълго българинът разви предимството си от пробив на аванс от 5:2 гейма, което обаче се оказа недостатъчно, тъй като Синер не само че успешно сервира за оставането си в двубоя, ами впоследствие реализира и рибрейк.

Въпреки това Григор не наведе глава и в последвалоя гейм на ретур българинът достигна до общо пет мачбола, като петият такъв бе материализиран, като по този начин българинът се класира за четвъртфиналите в италианската столица.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор реализира впечатляващ обрат срещу Синер и е 1/4-финалист в Рим! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook