Григор с интервю в Хасково за плановете си за рождения ден, ваксините и семейството

от в 18:44 на 15.05.2021
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров през вчерашния ден се прибра в България, преди да отлети към следващата си спирка, а именно Женева, където ще се включи в турнира от категория АТР 250. Днес нашето момче проведе тренировка на кортовете в парк "Кенана" в родното Хасково заедно със своя баща Димитър Господинов, като същевременно на трибуните бяха неговата приятелка Лолита Османова и майка му Мария.

След заниманието си Гришо даде интервю пред българските медии, в което говори за плановете си за рождения ден, мнението си относно ваксините, както и какъв подарък си пожелава.

- Добре дошъл в Хасково отново! Как се чувстваш?

- Нормално, преди 30-ия рожден ден Хасково е много специално място за мен. Всеки път, когато се прибирам, изпитвам доста особени, специални чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден освен тук. Може би това не беше част от плана, но определено след отпадането от Рим усетих, че мога да го направя. Имах време да тренирам, да вляза във форма. Гледам да се насладя на момента, да видя родителите си, да покажа на приятелката си, на агента си откъде съм. Гордея се с това нещо.

- Утре е рожденият ти ден. Къде ще бъдеш?

- Не сме решили, тепърва ще го уточним със семейството ми. Всички са тук в момента - това е важното. Също така гледам да стоя фокусиран за Женева. Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Тренирах много и мачовете не се случваха по начина, който исках и очаквах. Това е тенисът, особено на клей. Остават два турнира на червено - в Женева и във Франция, които със сигурност са едни от най-важните за мен, така че ще се опитам да остана концентриран и да се представя добре. Мисля, че играя добър тенис в момента, но малшанс в последните мачове.

- Успяхте ли да обиколите из Хасково с приятелката ти?

- Не още, но скоро. Предполагам, че по-късно днес, ще видим. Сега е важно да уточним програмата за следващите дни и след това ще се отдадем на удоволствия.

- Какво си пожелаваш извън корта за 30-ия рожден ден?

- Здраве, здраве и пак здраве. Последните 2-3 години за всеки спортист бяха и все още са доста странни. Нямаме тази подготовка, която винаги сме имали. Също така ден с ден не си прилича. Усеща се много различна настройка за мачове и тренировки и като цяло начина, по който прекарваме времето си извън корта.

- Ваксинира ли се против COVID-19?

- Още не. Преценяме ситуацията в момента. От другата седмица вече имаме други правила в ATP. Трябва да изчакаме. Всеки си върши работата доста пълноценно, не само в отбора, но и в ATP. Всеки един от директорите иска да направи нещата да са по-добри за нас малко по малко. В момента само по един час излизаме и се разхождаме, което за нас прави огромна разлика. През последната година само кортове, хотел, кортове, хотел. Не е от най-приятните неща. Също без публика. Това е най-лошото нещо от цялата ситуация.

- "За" или "против" ваксините си?

- Никога не съм искал да вкарвам в тялото си нещо, което е забранено, или особено в тази ситуация не знаем какво представляват ваксините като цяло, така че съм по-скоро за „не“, но всеки един ден излизат нови правила. Особено за нас, тенисистите, които сме в непрекъснато движение - самолети, летища, коли, хора, би било голям плюс. Трябва да изчакаме да видим нашите директори. Само те могат да поставят това правило. Вече почти нямам антитела. Беше почти преди година. Трябва да се пазя в момента. Никой не е застрахован. Имах приятели, които си бяха сложили ваксината и до ден днешен са добре, но имах и такива, които хванаха вируса отново.„

- Какъв подарък очакваш за рождения си ден?

- Със сигурност не е материално. Последните години имах много интересни рождени дни, но тази година реших да действам спонтанно, да не премислям толкова нещата. Когато приключих участието си в Рим, още на следващия ден бях готов да се върна тук и да прекарам време със семейството си. 

- Какво очакваш да ти сготви майка ти - обичайното или нещо по-специално?

- Ооо, любимото ми - пържоли със сигурност; това е номер 1 за мен. Не сме се виждали от 4-5 месеца, така че сега ще се стараем да прекараме възможно най-много време заедно и да оценим тези моменти.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор с интервю в Хасково за плановете си за рождения ден, ваксините и семейството Мирела Николова
Теми:  
григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook