Григор: С Медведев винаги се докарваме до лимита; това са мачовете, които искам да играя

от в 07:46 на 07.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров говори през вчерашния ден за потенциалната възможност да се изправи срещу Даниил Медведев в 1/8-финалите на Уимбълдън, което вече е факт. Най-добрият български тенисист призна, че го очаква изключително сериозно предизвикателство, но същевременно звучи уверен в собствените си сили и изглежда вече няма търпение да излезе на корта.

"Винаги е битка срещу него. Резултатът може да е едностранен, но е гарантирано, че ще се докараме до лимита си. Всеки път с него е различно. Знаем добре своите тенденции на корта. Мисля, че сме играли само веднъж на трева преди много години. Честно казано все още не мисля за този мач, защото искам оценя какво постигнах в предходния кръг. Винаги гледам своята игра, абстрахирайки се от съперника. Няма да променя нещо специфично заради предходните ни двубои. Ще ми се просто да покажа тениса, който искам да играя.

Даниил е страхотен състезател. Един от най-добрите. Нищо не е даденост в мачовете с него и това вече го прави много тежък съперник. Това обаче са мачовете и етапите, в които искам да играя. Очаквам с нетърпение този двубой" - сподели Григор в последната си пресконференция.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: С Медведев винаги се докарваме до лимита; това са мачовете, които искам да играя Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook