Григор: С Новак винаги сме си говорили, че сме балканци и искаме да направим нещо тук

от в 15:06 на 08.08.2024
Калоян Соколов

Демонстративният двубой между Григор Димитров и Новак Джокович се превърна в най-популярното предстоящо събитие на българска земя и днес билетите за шоуто бяха изкупени точно за 8 минути. Двамата най-добрите тенисисти на Балканите ще се изправят един срещу друг на 17 септември в зала "Арена София", като фондацията на Григор Димитров е организатор на събитието.

Самата ни първа ракета не скри своето вълнение, говорейки за предстоящия тенис празник в нашата столица, като разкри следното пред BTV:

"Много се вълнувам, дори сега, когато го казвам. Винаги съм искал да направя нещо подобно. На 17 септември подготвяме едно уникално събитие. Ще играем мач с Новак Джокович в "Арена София". Всички сме в трескава подготовка да направим едно наистина запомнящо се събитие. С Новак винаги сме говорили за това, че сме от Балканите и искаме да направим нещо повече тук. Ето това правим в момента. И двамата вярваме в това. Всеки от нас е в еуфория и се надявам всичко да премине както трябва и да се видим в България" - споделя световният номер 10.

"Преди няколко часа си говорихме и си писахме. Знам какво е след мачове, особено на определени турнири. Наясно съм, че в такива моменти не искаш да говориш веднага, така че реших да изчакам малко. Ако трябва да бъда честен, случилото се може би беше хубаво за тениса, не само за Новак. След всички турнири, които е спечелил, това може би беше черешката на тортата, както му написах. Според мен този негов успех бе важен и за историята на тениса, тъй като толкова малко играчи са успявали да постигнат това. Стана ми приятно, защото толкова рядко можеш да постигнеш подобни успехи и това може би се случи в момента, в който го е искал най-много" - коментира Григор спечеления златен медал на Олимпиадата от неговия съперник в предстоящата демонстративна среща.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: С Новак винаги сме си говорили, че сме балканци и искаме да направим нещо тук Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook