Григор с първа загуба и при Щепанек (видео)

от в 18:15 на 14.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров загуби на старта на АТР Мастърс 1000 в Рим. Ян-Ленард Щруф от Германия го надигра с 6:4, 6:7(5), 6:3. Така в следващата фаза той ще се изправи срещу световния №10 Марин Чилич.  В края Щруф спечели 14 от последните 18 точки и взе реванш за мача между двамата в Монте Карло.

За родния тенисист това беше първи мач и с новия наставник Радек Щепанек, който дойде на мястото на Дани Валверду. Сега Гришо се насочва към следващото си участие на Откритото първенство на Франция.

Самият Димитров няма победа във Вечния град от 2015-а. Най-доброто постижение Гришо в Italian Open беше през 2014 година. Тогава той отстъпи в полуфиналите на Рафаел Надал.

Димитров започна лошо срещата и допусна пробив още в първия гейм. Григор успя да изравни за 3:3, а след това и да поведе с 4:3. Германецът взе следващото си подаване, а при своя сервис Димитров допусна три непредизвикани поредни грешки и бе пробит отново. Щруф затвори сета на собствен сервис - 6:4.

Във втората част и двамата тенисисти не успяха да се пробият. При 5:5 Димитров успя да измъкне гейма от 15-40 и това му помогна да повярва в силите си. В тайбрека Григор поведе с 6:3 точки и при третата си възможност изравни сетовете.

Третата решителна част започна по великолепен начин за Димитров. Той успя да пробие още в първия гейм, а след това затвърди преднината си на собствен сервис. При 3:1 Григор имаше нова точка за още един пробив, но не успя да се възползва. За съжаление до края на мача играта на Димитров се срина и той загуби следващите пет гейма за 3:6. В края Щруф спечели 14 от последните 18 точки и взе реванш за мача между двамата в Мадрид.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор с първа загуба и при Щепанек (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - радек щепанек | радек щепанек | рим | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook