Григор с ударно завръщане, не остави шансове на Лопес в Маями (видео)

от в 21:54 на 23.03.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров започна с победа участието си на ATР Мастърс 1000 турнира в Маями. В двубой от втория кръг той успя да преодолее испанския ветеран Фелисиано Лопес след 6:1, 6:3 за точно час игра. Това бе шести мач между двамата на професионално ниво, а след успеха си българинът води с 4:2 победи срещу испанеца.

Както е известно Григор не бе играл от два месеца насам заради травма в рамото. Заради проблемите си той пропусна турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън, който изненадващо успя да елиминира Карен Хачанов. До момента двамата не са се изправяли един срещу друг в тура. Австралиецът е 77-и в световната ранглиста и е на 24 години. 

Днешната среща започна по най-добрия възможен начин за българина и той бързо стигна до аванс от 3:0 в геймовете след пробив във втория гейм.

Абсолютната доминация на българина, на корта, продължи с пълна сила и той проби в шестия гейм за втори път в сета. След това си взе най-важния гейм в сета – този за неговото затваряне, и поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет започна равностойно, но Григор отново показа, че е по-добрият от двамата и в петия гейм проби за 3:2. След това българинът с лекота успя да затвърди пробива и да увеличи аванса си. До края на мача Димитров бе убедителен и завърши всичко в своя полза за 60 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор с ударно завръщане, не остави шансове на Лопес в Маями (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook