Григор се бори като лъв, но не успя да обърне Вавринка

от в 16:29 на 01.06.2019
В
Късна драма елиминира Димитров от надпреварата Ролан Гарос, а със сигурност нашето момче има много за какво да съжалява. Днес Григор продължи на високото ниво от вчера, а оборотите на мача въобще не бяха намалени и хубавата игра с дълго продължилите точки се запази, но все пак нашият отстъпи след нов тайбрек.

За съжаление обаче Стан бе запазил серивисите си от вчера, а това със сигурност бе и основната причина за това Димитров да не успее да пробие.

За разлика от него Григор изпитваше сериозни неприятности по време на подаванията си.

Драмата в сета дойде в самия край, защото нашето момче след две грешки предаде подаването си при 4:4, ала показвайки психика, надделя в две красиви разигравания и впоследствие успя да и да пробие след няколко непредизвикани на Вавринка.

По този начин, отново, за трети път двамата влезнаха в тайбрек. Там ситуацията изглеждаше благополучна за българина, който се възползва от колебанията на своя съперник, за да поведе с 5:1 при смяната на полетата. Скоро Григор поведе и с 6:2, като изглеждаше, че нашенецът ще постигне обрата в този сет. Вавринка обаче бе на друго мнение - швейцарецът изведнъж настрои мерника си и сведе грешките до минимум, отразявайки всички четири сетбола, за да изравни резултата. Все пак след втората размяна на полетата Димитров спечели позитивна точка, за да се добере до пети сетбол, но и тогава шампионът от 2015-та демонстрира завидна психическа устойчивост, отбелязвайки поредния си уинър.

Впоследствие се стигна и до мачбол за Вавринка, но тогава бе ред на Григор да реализира печеливш удар от форхенд. При 8:8 обаче последва поредната неприятна изненада от Вавринка, който след смайващ минаващ удар от бекхенд се добра до втори мачбол - този път на свой сервис. За жалост тогява последва неприятна непредизвикана грешка на нашето момче от бекхенд слайс, което означаваше, че Вавринка завършва победата си в три тайбрека.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се бори като лъв, но не успя да обърне Вавринка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook