Григор се изстреля напред в ранглистата; Медведев вече е четвърти

от в 10:50 на 09.09.2019
В
Григор Димитров прогресира с цели 53 места в световната ранглиста и от днес е под номер 25 при мъжете с 1432 точки. Българинът също се изстреля и с 50 позиции в битката за Лондон. Гришо дължи огромния си скок в класацията на АТР на полуфиналите на US Open, където най-после хасковлията успя да излезе от дупката, в която беше попаднал.

Водач при мъжете продължава да бъде Новак Джокович с 9865 точки, а втори е шампионът от US Open - Рафаел Надал, с 640 пасив, а Роджър Федерер е трети със 7130 точки. Финалистът от Откритото първенство на САЩ пък е вече под номер четири, а Даниил Медведев също така си гарантира и място на турнира в Лондон след силното си представяне в Ню Йорк.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е 324-ти в класацията. Той ще бъде капитан на отбора ни при гостуването в Република Южна Африка на Купа „Дейвис“ тази седмица.



При дамите на върха се върна Ашли Барти с 6501 точки, а втора вече е Каролина Плишкова с 376 точки пасив. Трета е Елина Свитолина, а водачката в ранглистата до вчера - Наоми Осака, е вече четвърта. Сериозен скок реализира победителката от Ню Йорк - Бианка Андрееску, която се изкачи до рекордното за нея пето място в подреждането.



Най-предно класираната българка е Виктория Томова, която отстъпи с девет места до №184. Положителната новина пред нашето момиче е, че след обрат тя успя да се класира за основната схема на турнира от календара на WTA в Хирошима. Втора ракета на страната пък е Изабелла Шиникова, която се изкачи с 12 позиции и вече е 211-та.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се изстреля напред в ранглистата; Медведев вече е четвърти В

Коментари





Следвайте ни в Facebook