Григор ще получи по-лесен жребий във Виена след отказването на финалиста от US Open

от в 15:17 на 17.10.2024
Калоян Соколов

Тази събота предстои тегленето на жребия за ATP 500 надпреварата във Виена (21-27 октомври), която ще бъде предпоследната в календара на Григор Димитров през настоящия сезон. Българинът достигна до полуфиналите в австрийската столица през 2022-ра, когато беше спрян от Даниил Медведев, а миналата година отново руснакът надви нашатата първа ракета, като тогава това се случи още във втория кръг и сега Димитров има отлична възможност да добави солиден точков актив за световната ранглиста.

В плюс за Григор ще бъде и отказването на Тейлър Фриц от надпеварата. Финалистът от US Open трябваше да бъде поставен под номер три в основната схема, но е преценил да си даде почивка преди Мастърса в Париж, след като класирането му за ATP финалите в Торино е на практика гарантирано.

Това означава, че Григор ще попадне сред четиримата най-високопоставени в турнира (4) и това ще му даде шанс да играе срещу по-нискоранкирани съперници чак до 1/2-финалната фаза на надпреварата.

Самата схема ще се състои от 32-ма души, като топ поставен ще е Александър Зверев, а вторият най-високоранкиран играч в турнира се очертава да бъе Даниил Медведев, който обаче през последните дни изпитва болки в рамото и сам загатна, че може и да не пътува до Австрия.

Останалите поставени са Алекс Де Минор (3), Томи Пол(5), Франсис Тиафо(6), Лоренцо Музети(7), Джак Дрейпър(8), а с "уайлд кард" за основната схема са Кей Нишикори и Доминик Тийм, за когото това ще е последен турнир в неговата кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор ще получи по-лесен жребий във Виена след отказването на финалиста от US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | списъци | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook