Григор след епичната победа: Усещах, че имам преимущество и останах спокоен

от в 18:35 на 15.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна най-епичната си победа от началото на новия сезон, след като елиминира Хуберт Хуркач с тайбрек в третия сет. Полякът сервираше за спечелването на срещата, но нашият сънародник демонстрира несломим характер и изкова грандиозен обрат, с който се класира на втория си полуфинал досега в Монте Карло, а ето какво сподели впоследствие щастливият победител:

Григор, поздравления! Това беше толкова оспорван мач, като двамата доминирахте в различни моменти от него. Какво беше ключовото за постигането на победата?

- Честно казано, не знам. Трябва да помисля. Той вдигна много своето ниво на игра в третият сет и трябваше да повиша своята агресия, но същевременно знаех, че ще пресиля някои удари и остана търпелив. Изчаквах до последния момент, което не е най-доброто възможно нещо. Щом спечелих подаването си при 5:5, то си казах как трябва да се успокоя и оттам насетне предстои да видим по какъв начин ще се развият нещата. Накрая беше много тежко и за двама ни, макар че се чувствахме добре физически. Усещах обаче известно преимущество от моя страна през цялото време и го поставях под сериозно напрежение, а накрая това направи разликата.

Имаше мачбол, но се стигна до тайбрек. Какво си мислеше в този момент, имайки предвид по какъв начин сервираше Хуркач?

- Не мислех много в този момент. Просто гледах да вкарвам топката в корта, защото го карах да се чувства много некомфортно, когато се стигнеше до разиграване. Същевременно той сервираше невероятно през последните два сета и бях длъжен да запазя спокойствие.

Това е първият ти полуфинал на клей от четири години насам, когато отново достигна до тази фаза в Монте Карло и ти предстои да се изправиш срещу Алехандро Давидович Фокина. Колко близо си до най-добрата си игра на червени кортове в момента?

- Не мисля затова. Гледам на нещата ден за ден. Просто полагам нужните усилия и дори не мисля чак толкова за играта си, а се стремя да върша работата си максимално добре. Сезонът на клей не е чак толкова дълъг, само че искаш да си готов за определени турнири и се се стремиш постоянно да надграждаш. Точно това правя в момента. Действително щях да съм разочарован, ако загубя този мач, но същевременно нямаше да бъда твърде строг със себе си, тъй като правя нужните неща.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след епичната победа: Усещах, че имам преимущество и останах спокоен Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | монте карло | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook