Григор след финала: Пътят бе изпълнен с много предизвикателства; благодарен съм, че съм тук

от в 17:58 на 27.05.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров прие "уайлд кард" в последния момент за АТР 250 надпреварата в Женева, за да натрупа допълнителна състезателна практика преди предстоящия Ролан Гарос, и се възползва по отличен начин от възможността, достигайки до финалния сблъсък в турнира. Днес обаче първата ни ракета не успя да се справи със съпротивата на световния №54 Николас Джари и допусна двусетова загуба в първия си финал от надпреварата в Ротердам през 2018-а. По време на церемонията по награждаването родният ни представител изказа своите благодарности към екипа си, като също така изрази надежда, че ще запази високото си ниво на игра и в предстоящите седмици.

"Отдавна не бях получавал трофей. Ако трябва да бъдем точни, от 5 години. Независимо от това, искам да поздравя Николас, който играе невероятно, както и неговия екип, семейството му. Страхотно е, че стоя тук, много съм благодарен за това. През цялата седмица получавах великолепна подкрепа - благодаря ви, означава много за мен. Да бъда отново на финал, е чудесно усещане. Благодарности и към моя екип, приятелите ми, хората, които ме подкрепяха през цялото време. Пътят беше изпълнен с много предизвикателства, но съм щастлив, че мога да съм тук днес и да бъда част от финала. 

Женева винаги е имала специално място в сърцето ми още откакто правех първите си крачки в професионалния тенис. Благодарности към всички, които взеха участие в организацията и направиха този турнир възможен. Като заключение ще кажа, че се надявам да продължа в същия дух и занапред!", сподели бившият №3 в света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след финала: Пътят бе изпълнен с много предизвикателства; благодарен съм, че съм тук Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook