Григор след класирането си за 1/8-финалите: Наслаждавам се на тениса и това ми помага много

от в 23:54 на 03.06.2023
Мартин Петков

Григор Димитров изравни най-доброто си постижение в исторически план на Ролан Гарос, след като през днешния ден взе скалпа на световния номер 79 Даниел Алтмайер, надигравайки го повече от убедително с крайното 6:4 6:3 6:1. С представянето си в хода на срещата първата ни ракета демонстрира, че се намира в навярно най-добрата си форма изобщо през настоящия сезон, за което стана дума и в интервюто му на корта, проведено броени минути след узаконяването на крайния успех на българина.

Поздравления, Григор! Ти имаш страхотен турнир до момента, но тази вечер просто не можеше да бъдеш спрян.

- Това беше първият ми мач от вечерната сесия в Париж. Благодаря на всички за подкрепата. Публиката създаде наистина невероятна атмосфера.

От началото на турнира досега ти все още не си загубил дори сет, така че какво е обяснението за отличната форма, в която се намираш?

- Мисля, че постоянството е ключът в случая. Преодолях някои трудности по пътя си, като не спирах да вярвам в себе си и да се старая да играя добър тенис. С екипа ми свършихме страхотна работа през последните няколко седмици. В момента се наслаждавам на играта си, което винаги ми помага много и се опитвам да се концентрирам единствено върху следващия си мач, гейм или дори точка. Винаги се стремя да намирам начини да се усъвършенствам, независимо от това дали побеждавам или губя, и нещата наистина се развиват много добре засега.

Готов ли си да насочиш вниманието си върху следващия си съперник или предпочиташ да се насладиш на победата първо?

- Имам още два часа на разположение преди полунощ, така че предпочитам да се насладя на стореното днес. По отношение на подготовката ми, то ще подходя по същия начин както досега и ще отделя нужното време за почивка и възстановяване. Възнамерявам да продължа да спазвам режима си от последните дни и се надявам това да ми помогне в следващия мач отново да се представя на ниво.", завърши Димитров, за когото предстои в следващата фаза на надпреварата да премери сили с двукратния полуфиналист Александър Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след класирането си за 1/8-финалите: Наслаждавам се на тениса и това ми помага много Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | григор димитров | интервю | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook