Григор след отпадането: Разочарован съм; не можах да покажа играта си, но съм на прав път

от в 09:20 на 06.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ни създаде прекрасни емоции с играта си през последните две седмици, след като първо достигна до финала в Женева, а впоследствие се класира за осминафиналите на Ролан Гарос без загубен сет, само че вчера вечерта изигра отровено слаб мач за собствените си стандарти, допускайки цели 50 непредизвикани грешки и в крайна сметка беше победен в три сета от Александър Зверев. Самият Григор не скри разочарованието си от своето представяне, но все пак откри позитиви в дългосрочен план и изглежда оптимистично настроен за следващите месеци, ако съдим по интервюто му за българската версия на Евроспорт, което беше взето от колегата Емил Ефтимов.

14 пропуснати възможност за пробив, това ли беше основната причина да загубиш в 3 сета?

- Сс сигурност мачът щеше да се развие по по-различен начин, ако бях спечелил втория сет, но просто не успях да покажа играта си в днешния ден. Разочарован съм от себе си. Можех да се представя много по-добре. Жалко.

По-трудно ли се приема поражението, когато е в такава фаза на турнира, имайки предвид 3-те отлични предишни мача и обстоятелството, че долната половина на схемата беше отворена?

- Със сигурност, но по-неприятното е, че не съумях да покажа играта си. Във втория сет имах толкова много възможности, в третия сет също така се върнах обратно... Имах възможности като цяло, но понякога се случва..

10 победи и 6 загуби - Как оценяваш представянето си на червени кортове през сезона?

- Трудно е да мисля затова след тази вечер, но след няколко дни ще бъде време да си помисля. Определено можеше да е по-добре. Имал съм и по-успешни сезони на клей. Някои неща не вървяха особено добре. Изгубих някои важни мачове. Сега продължаваме напред, защото има още върху какво да работя и се надявам на тревата да се чувствам още по-добре.

Заявил си турнири през всички седмици на тревния сезон. Това някаква нова тактика ли е?

- Ще поговоря с отбора, за да видим каква ще е следващата ни стъпка. Ще трябва да се направят няколко дни почивка. Тепърва ще говоря с фитнес треньора и може да има промени в графика, така че не искам да потвърждавам нищо от тази гледна точка. Със сигурност искаме да изиграя възможно най-много мачове на трева.

Не искам да очаквам нищо от себе си в момента. Искам просто да се подобрявам и да имам постоянството, което показвам през последните седмици. За мен това е по-важното и знам, че ако правя това нещо, то победите ще дойдат. Сега съм на добър път и просто трябва да продължа по същия начин, като същевременно задържа тялото си на добро ниво.

Ще гледаш ли остатъка от Ролан Гарос? Кой е фаворитът за титлата?

- Не съм наблюдавал играчите от другата част на схемата. Вероятно ще разберем към края на седмицата.

През вчерашния ден тренира с българския талант Илиян Радулов. Как ти се стори той?

Стори ми се добро момче. Всичко мина добре. Удря топката добре. Надявам се да се справя, да продължава напред и без контузии!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след отпадането: Разочарован съм; не можах да покажа играта си, но съм на прав път Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | григор димитров | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook