Григор след победата: Контролирах мача почти изцяло; не трябва да подценявам Алтмайер

от в 02:16 на 02.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра нов безапелационен мач на тазгодишния Ролан Гарос и се класира за третия кръг на турнира. Родният ни представител преодоля в последователни части финландеца Емил Руусувори и продължава да бъде без загубен сет на "втората" мейджър надпревара през сезона.

Пред Гришо сега се отваря страхотна възможност да изравни най-доброто си постижение досега в състезанието, а именно класиране за 1/8-финалната фаза, защото днес Даниел Алтмайер сензационно отстрани Яник Синер в епична битка, която продължи близо 5 часа и половина. Колегите от БНР пък са на мястото на събитието и днес присъстваха на поредната пресконференция на най-добрия българския тенисист, в която той сподели следното:

За победата над Руусувуори:

- Всичко беше различно спрямо първия мач. Дори кортът беше по-различен. Атмосферните условия са способни да променят настилката, но всички тези разлики бяха в моя полза, защото аз обичам по-бързия клей и скоростните размени на удари, така че контролирах мача през почти цялото време. Бях в един наистина много добър синхрон днес.

За неочакваната победа на Алтмайер над Синер и предстоящия мач с германеца:

- Всеки мач тук е на много високо и сам трябва да извоюваш победата, а не да я чакаш да дойде сама при теб. Нямах време да гледам мача му, но очевидно се чувства много комфортно, щом е успял да победи Синер в подобен дълъг двубой. Не трябва въобще да подценявам нито него, нито подготовката си за самата среща.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата: Контролирах мача почти изцяло; не трябва да подценявам Алтмайер Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook