Григор след победата: Пренаситих се от тренировки и си казах, че е време за състезание

от в 00:02 на 14.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров откри с разгромен успех кампанията си в тазгодишната АТР 500 надпревара в Ротердам, където на старта надделя над винаги непредсказуемия Аслан Карацев. В хода на двубоя инициативата бе изцяло на родния ни представител, който демонстрира изключително високо ниво от първата до последната точка в срещата и заслужено надделя с безкомпромисното 6:1 6:3. По време на интервюто си на корта след успеха най-добрият ни тенисист сподели как дългата пауза след Аустрелиън Оупън му е вдъхнала дори още по-голяма мотивация, а ето и какви бяха точните думи на сънародника ни. 

Григор, поздравления! Сигурен съм, че ако всяка седмица започваше с изразителен резултат като този, то животът щеше да бъде още по-хубав. От какво си най-доволен днес?

- Дойдох тук, защото имах огромно желание да се състезавам. След Австралия бях много ентусиазиран да играя каквото и да било. Прекарах няколко дни вкъщи, тренирах много, но в един момент се пренаситих от тренировки и си казах, че вече е време за състезание. Ако трябва да съм честен, съм много щастлив, че изпитвам напрежение преди мачовете. Продължавам да искам да постигна максималното всеки път, когато излизам на корта.

Има ли случаи, в които не си усещал този адреналин?

- Никога не е липсвал изцяло, но всеки път е в различна степен. Страхотно е, когато стартираш даден турнир по този начин, но аз го възприемам единствено като поредния мач. Надявам се да прекарам възможно най-много време на този корт и очаквам с нетърпение следващите двубои. 

Това е едва първият състезателен ден в надпреварата. Кажи ни малко повече за условията тук - бързината на корта, топките за игра - какви са усещанията ти?

- Всеки път, когато идвам тук, условията са различни. Определено забелязвам подобрения в светлините на корта, всяка година има някакви иновации. Смятам, че кортът е сравнително бърз, но има места, където топката остава ниско, както и други, на които се плъзга. Различно е, все пак е хард в зала и трябва да бъдеш подготвен за всичко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата: Пренаситих се от тренировки и си казах, че е време за състезание Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | григор димитров | интервю | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook