Григор след победата: Щастлив съм с играта си; смятам да се насладя на мача с Алкарас

от в 03:57 на 23.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров удължи серията си на четири поредни победи в Куинс, след като надигра осмия поставен Франсиско Серундоло и се класира без загубен сет на 1/4-финалите в Куинс. Първата ни ракета изигра много силен мач, в който допусна само един лек спад в средата на втория сет, който обаче не се оказа фатален за изхода на двубоя. Самият Григор изрази своето задоволство от представянето си на корта и също така говори за предстоящия суперсблъсък между него и Карлос Алкарас.

Григор, поздравления! Това е четвъртото ти класиране за 1/4-финалите в Куинс през твоята кариера. Колко щастлив си с начина, по който затвори мача, имайки предвид, че съперникът ти намери начин да се завърне във втория сет?

- Много щастлив съм да бъда отново тук. Днес условията бяха изключително трудни и през повечето време не можех да следвам обичайния си модел на игра, което ме принуди да променя подхода си. Също така сервирах добре, когато имах нужда да го правя, а през последните два гейма просто бях достатъчно солиден. Той е много добър играч, коварен съперник, който се движи страхотно по корта. Беше ми наистина трудно да разчитам късите му топки, но цялостно съм щастлив с играта си в мача, имайки предвид тежките условия.

Премина през квалификациите. Това помогна ли ти да привикнеш с условията тук и да се придвижваш по възможно най-добрия начин върху настилката?

- Абсолютно. Мисля, че това беше един от моментите, в които трябва да преминеш през нещо подобно. Много съм доволен. Пристигнах по-рано подготвих се по възможно най-добрия начин и изиграх няколко срещи повече на трева. Точно заради това дойдох тук.

Предстои ти мач със световния номер две Карлос Алкарас, когото никога досега не си срещал на трева. Как очакваш това да се отрази на двубоя?

- Това е просто още един мач. Той играе невероятен тенис. Говорим за млад тенисист, който вече е спечелил титла от Шлема, така че няма какво повече да се каже. Алкарас е много труден съперник. Разбира се, то условията ще бъдат много по-различни, защото този път играем на трева, а аз ще се опитам да премина през същата дневна рутина, която спазвам, откакто съм тук и впоследствие смятам да се насладя на мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след победата: Щастлив съм с играта си; смятам да се насладя на мача с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook