Григор след победата: Условията в Монреал са много тежки; слайсът направи разликата

от в 12:03 на 10.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров откри победоносно участието си на Мастърса в Монреал, но победата не дойде никак лесно. Първата ни ракета беше принуден да повиши значително нивото си, за да преодолее пасив от 2:5 гейма във втория сет срещу местния представител Алексис Галарно. Все пак родният ни представител устоя на натиска от страна на световния номер 237 и намери място във втория кръг на турнира, а ето какво сподели веднага след сблъсъка в интервюто с на корта:

Григор, твоят съперник имаше преднина от 5:2 във втория сет, но то обърна резултата. Става дума за опит, повишаване на нивото, или пък някакъв вид пренастройки с течение на мача?

- Не знам. Може би бих разделил нещата поравно. Условията са много трудни за играчите през последните няколко дни. Постоянно играта стартира и спира, като ритъмът ни на тренировки е изцяло нарушен от времето. Също така се налага да смениш наплитането на ракетите си, така че има много външни фактори. Той обаче игра много добре през втория сет. Затруднявах се с разчитането на сервиса му, а и публиката беше изцяло на негова страна, което със сигурност го вдъхнови допълнително. Не направих толкова много в края, но се опитах да се поставя в позиция, от която да запазя шансовете си за победа и оттам насетне беше по-лесно да завърша нещата в своя полза. Постепенно подобрих значително собствения си начален удар и щом върнах пробива, то знаех как ще имам поне още една възможност и тя се оказа достатъчна.

Изглеждаше, че използваш все по-често слайса си, когато разиграванията се удължават и това ти даде предимство?

- Да, както вече казах, то условията са доста различни от двете страни на корта и чрез сечения си бекхенд го принуждавах да изпълнява много рискови удари, от които би могъл да направи около 2 от 10. Успях да насочвам слайса си чудесно към неговия бекхенд и това ме поставяше в позиция да се изтегля на моя форхенд, което накрая направи разликата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата: Условията в Монреал са много тежки; слайсът направи разликата Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервю | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook