Григор след победата: Бих желал да играя с флаг във всеки мач; горд съм с произхода си

от в 08:30 на 31.12.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров показа в колко добра форма се намира още преди два дни, когато откри сезона си с драматично поражение от Стефанос Циципас, а днес вече постигна първата си победа в хода на новата тенис година, надделявайки над Давид Гофен и по този начин донесе първа точка на България в сблъсъка срещу Белгия от United Cup. Впоследствие първата ни ракета даде кратко интервю на корта, в което не скри колко много означа за него да представлява родината си:

Григор, имаш дълга история от мачове с Гофен и обикновено печелиш срешу него, но той определено е труден съперник

- Без съмнение. Може би това ни е поне десети мач. Той е много корав играч. Имам чувството, че винаги играем един срещу друг в най-голямата възможна жега, когато сме тук в Австралия. Често тренираме заедно и е трудно, защото във всеки един момент знаем какво ще направи другия и трудно може да има място за изненади. Този двубой имаше голяма тежест и съм доволен, че запазих високо равнище през почти цялото време, макар че определено мога да играя по-добър тенис. Важното е, че останах в мача и показах някои от нещата, върху които работих по време на предсезонната подготовката. Цялостно съм щастлив от показаното.

Спомена колко важен е мачът, но в последния гейм направи един своеобразен подарък на съперника ти, когато му позволи да изпълни отново първи сервис, макар че според съдията на линията беше направил грешка на краката

- Знам много добре как сервира той. Кракът му никога не е толкова близо до основната линия. В крайна сметка трябва да има феърплей и приятелство. Това е в основата на спорта. Аз съм човек с такива разбирания и не бих ги променил за нищо на света.

Изглеждаш в чудесна форма. Хубаво е да те видим как играеш толкова добре в началото на новата година. Би трябвало да си щастлив от нивото си

- Все още новата година не е започнала, така че да не прибързваме с изводите. Чувствам се отлично и свърших наистина много работа в подготвителния период. Искам единствено да играя повече мачове и турнири. Тренировките вече малко ми омръзнаха и ми се ще да видя на какво действително съм способен в мачовете. Австралия винаги е била сериозно предизвикателство, защото метеорологичните условия са много тежки и се състезаваш на кортове с най-различна скорост. Точно това ми харесва, тъй като веднага можеш да разбереш върху какво трябва да работиш занапред. Беше тежко да загубя втори пореден мач срещу Циципас с тайбрек в третия сет, ала някак ще го преживея.

Очевидно обичаш да играеш за България. Колко горд си да представляваш страната си на United Cup?

Бих желал да играя с флаг върху екипа си във всеки един мач. Роден съм българин и никога не съм спирал да се състезавам за родината си. Мисля, че това казва достатъчно и се гордея с прозхода си. Виждате колко много наши сънародници са дошли да ни гледат. Усещам тяхната подкрепа навсякъде по света. В България е моето семейство и оттам започва всичко за мен.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след победата: Бих желал да играя с флаг във всеки мач; горд съм с произхода си Калоян Соколов
Теми:  
united cup | бгтенис | българия | григор димитрво | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook