Григор след разгрома над Алкарас: Понякога геният се крие в простотата

от в 03:55 на 29.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров сътвори същинска магия на централния корт в Маями и не остави никакви шансове на Карлос Алкарас да наложи своята игра. Българинът буквално изби ракетата от ръката на именития си съперник и не му позволи да продължи победната си серия, като се класира за своя дебютен полуфинал в Маями, а ето какво сподели впоследствие щастливият победител:

Поздравления за представянето ти Григор! Може би това е един от най-добрите ти мачове през последните години?

- Да, за да победиш Карлос, то трябва да играеш на най-високото си ниво. Влязох много фоуксиран в мача и с ясната идея какво точно да правя. Понякога геният се крие в простотата. Много е трудно да го направиш срещу подобен съперник, но аз съумях да диктувам събитията на корта и да чета играта още по-добре от миналия път. Като цяло беше наистина много добър мач от моя страна и съм наистина шастлив, че най-после спечелих в два сета.

Изглеждаше, че изпълни плана си за игра до съвършенство. Можеш ли да ни го споделиш?

- Опитвах се да използвам всяка една възможност. Гледах да атакувам всеки един негов втори сервис, да го поставям в трудни позиции и да излизам на мрежата. Важно беше да запазя агресията в играта си и да не му давам да удря топката, защото ако му позволя да го направи, то с точката е свършено.

Предстои ти мач със Зверев, когото за последно си побеждавал преди цели десет години, а оттогава си губил седем пъти срещу него. Това притеснява ли те?

- Това са само числа, човече. Просто още един съперник. Искам първо да видя какво направих днес и чак тогава да се подготвя за следващия мач. Не искам да мисля прекалено много за тези неща и да си казвам как съм играл толкова много пъти с него. Това е просто още един мач. Благодарен съм да бъда полуфиналист тук, защото никога не съм достигал по-напред и изпитвам огромна радост от този факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след разгрома над Алкарас: Понякога геният се крие в простотата Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook