Григор след разгромния успех: Чувствам се по-добре физически и това помога мноо на играта ми

от в 00:59 на 19.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изнесе същински открит тенис урок на Доминик Щрикер, за да се класира за своя пети 1/2-финал в Стокхолм. Бившият шампион в турнира беше почти безпогрешен от първата до последната минута на двубоя и вече изглежда като големия фаворит за титлата в шведската столица, а самият той не скри колко е доволен от тазвечершното си представяне в последвалото свое интервю на корта.

Григор, поздравления! Този бекхенд по правата на мачбола се превръща в твой марков удар! Предполагам, че си доволен?

- Да, определено играх по-добре от вчера. Той е изключително коварен играч, който срещам за първи път. Истината е, че ме накара да се чувствам ужасно неудобно на корта в първите 3-4 гейма. Впоследствие обаче бавно, но сигурно влязох в ритъма на мача и започнах да разчитам сервиса му все по-добре.

Целта ми беше да гледам на нещата точка за точка. Положителното е, че днес се чувствах по-добре физически и това определено помогна много на играта ми, а накрая няма как да не спомена и публиката, защото беше наистина забавно да играя пред вас.

Последната ти година е толкова вдъновяваща. Това ли е периодът, в който си се забавлявал най-много, откакто си професионален тенисист?

- Хмм, не знам как да отговаря на този въпрос. Бих казал, че се забавлявам най-много на корта, както и извън него. Често с мои приятели си припомняме стари спомени от нашето приключение. Вече минаха доста години, така че някои спомени са малко избледнели, но винаги е хубаво да си припомняш всички важни моменти от кариерата ти и да оценяваш всичко един миг, който ти предстои в бъдещето. Старая се винаги да гледам на нещата от положителния спектър и да живея ден за ден.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след разгромния успех: Чувствам се по-добре физически и това помога мноо на играта ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook