Григор след разгромния успех: Щастлив съм с играта си, но искам и съм дошъл за повече

от в 15:29 на 17.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров премина като експресен влак през първия си съперник в Куинс. Българинът се нуждаеше от само един час, за да разгроми Адриан Манарино с 6:1 6:2 на старта и нямаше как да не бъде доволен пт представянето си, но същевременно не крие, че целите му са значително по-високи и няма никакво намерение да спира дотук.

Григор, поздравления за класирането ти за втория кръг в Куинс! Хубаво е отново да те видим тук! Имаше много коварен съперник на старта. Колко щастлив си от движението си върху тревата и колко "остър" се усещаше по време на мача?

- Много съм щастлив с начина, по който стартирах мача. Бях готов през цялото време. Съсредоточих се върху двата фундамента при играта на тази настилка, а именно сервирането и посрещането. Мисля, че се справих чудесно с тази задача и се чувствах все по-солиден с напредването на двубоя, а движението ми ставаше все по-сигурно. Наистина съм щастлив с представянето си.

Ти си бил шампион тук през 2014-та година. Какво направихте с твоя екип, за да си отново в подобна форма и да си част от топ 10?

- Определено спечелването на някой друг мач помага доста. Постоянството е основното нещо. Прекарваме много часове всеки ден на корта и извън него. Когато си постоянен, това ти дава нужното самочувствие да се представяш по най-добрия начин на корта. Прекрасно е, че запазих тази добра форма, но искам повече и сме тук за повече.

Чувстваш се много комфортно върху тревата. Мислиш ли, че това ще е много успешна част от сезона за теб?

- Надявам се. Както казах, наистина се чувствам много комфортно на този корт. Играя тук от толкова много години. Беше страхотна чест за мен да играя пред вас, хора. Подобна подкрепа в 12:00 часа на обяд, в понеделник, благодаря ви!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след разгромния успех: Щастлив съм с играта си, но искам и съм дошъл за повече Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook