Григор след US Open: В момента ме боли; резултатът е положителен предвид през какво минах

от в 11:15 на 04.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров беше принуден да се откаже на втори пореден турнир в Големия шлем, след като се контузи в средата на третия сет от 1/4-фналния си мач с с Франсис Тиафо на US Open. Впоследствие българинът даде пресконференция, на която се опита да обясни същността на проблема и се опита да остана положителен, въпреки че нямаше как да скрие болката от развоя на събитията в изминалия мач:

"Няма много за казване в момента. Поздравления за Франсис който се бори здраво и игра много добър тенис. Разочароващ момент за мен. Ще трябва да преосмисля някои неща но предвид играта ми в хода на турнира, то бих приел този четвъртфинал във всеки един случай. 

Мисля, че случилото се е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Очевидно тялото ми вече се възстановява по-бавно отпреди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача, но няма смисъл да говоря повече по темата.

Това е част от играта и аз трябва да остана с високо вдигната глава. Не е лесно, какво да ви кажа. Когато си постигнал някои неща по време на кариерата си, имал си много хубави моменти и извън тениса, приемаш нещата по-смирено и по различен начин. Трябва да приема станалото и да се справя с него, дори и да боли, а след това да преосмисля някои неща и да видя какво мога да променя. Това важ и за физическата ми подготовка. Около физическата ми подготовка също. 

Все пак като се имат предвид всички обстоятелства, през които минах от Монреал досега, то дори не бях сигурен, че ще мога да играя тук, камо ли толкова добре, колкото го направих. Затова приемам този четвъртфинал като нещо позитивно. Не искам това да отнема от заслугата на Франсис за победата. Искам да кажа, че той също ме подтикна да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред.

Последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Натрупват се фактори - усилията, умората, стресът. Това е положението. Просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа върху това, което предстои. Има много хубави неща зад ъгъла. 

Това ми се случва за втори пореден Шлем. В един момент достигнах да заключението че няма смисъл да продължавам повече, колкото и да не ми се иска. Определено не е леко хапче за прегълащане. Не мога да в кажа кава е точно контузията към този момент. Тепърва ще мина през скенер. Винаги съм притискал тялото си до лимита, но тук нямаше защо да го правя.

Има за какво да съм амбициран до края на годината. На хоризонта се задава и чудесен демонстративен мач вкъщи с Новак. Искам да завърша сезона по най-добрия начин, колкото и да ме боли в момента. Разбира се, че искам да съм тук и да се боря за трофея, но бинаги в бъдещето има светлина. Редно е в момента да боли, но сега е времето да видя плюсовете и минусите, както и да разбера какво трябва да правя по-добре. Намирам това за нещо положително. Времето лекува" - завърши първата ни ракета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след US Open: В момента ме боли; резултатът е положителен предвид през какво минах Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | интервюта | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook