Григор след успеха: Първи ден от доста време, в който имах пълен контрол над тялото си

от в 10:49 на 07.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се поздрави с крайния успех срещу Зизу Бергс в дебютния си двубой на Мастърса в Шанхай, който стартира още в събота, но в крайна сметка завърши чак тази сутрин, а причината беше непрекъснатия проливен дъжд в Шанхай. Най-радващото от цялата ситуация е, че българинът показа, че вече се чувства в оптимална физическа форма и е загърбил травмата, която му пречеше да играе в турнирите през последния месец, което беше потвърдено и от самата ни първа ракета по време на интервюто му на корта.

Поздравления, Григор! Това беше един много добър тест за теб срещу Зизу, който има толкова силна година. Какво ти коства, за да пречупиш неговата съпротива?

- Не знам. Може би онзи ден имах късмет с дъжда, имайки предвид колко силно играеше той във втория сет. Зизу цялостно е един страхотен състезател, с когото вече играх през тази година веднъж на клей и виждам, че той се състезава много здраво на всеки един турнир.Наистина харесвам неговия агресивен начин на игра и мога да кажа, че наистина притежава много качества.

Що се отнася до мен, наистина е много удовлетворяващо да премина с победа през този мач, тъй като почти не съм играл през последните седмици. Сега просто се опитвам да се вкарам в правилния ритъм и да имам повече постоянство през дните си тук, което е трудно заради лошите атмосферни условия и се опитвам да оползотворя времето си по най-добрия възможен начин.

Изглежда, че си възстановил отново нивото си на енергия, след като имаше здравословни проблеми през последните седмици. Как са нещата в момента?

- Бях се концентрирал единствено върху това да си върна енергията. Трудно е, когато някои неща се задържат наоколо. Това важи особено за нашия спорт, където е възможно да ти се наложи да се справяш с подобен проблем през цялата година.

Трябва да бъда умен и да играя малко по-внимателно. Днес е първият ден от доста време насам, в който усетих, че имам пълен контрол над тялото си и можех да покривам ъглите на корта по най-добрия възможен начин.

Мачът започна преди 48 часа, така че нека те попитам какво прави Григор Димитров при подобни дълги паузи?

- Това е добър въпрос. Като цяло правя дълги дрямки и просто си почивам. Щастлив съм да правя това и честно казано не бях докосвал ракетата от ден и половина. Концентрирах се върху рехабилитацията, различните упражнения и това да държа тялото в максимално добра кондиция. Гледах телевизия и четох, което ми беше наистина приятно, но съм доволен, че днес имахме покрив на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след успеха: Първи ден от доста време, в който имах пълен контрол над тялото си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook