Григор след успеха: Ще трябва да го питам как сервира по този начин; чувствам се като у дома

от в 01:59 на 18.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изпита сериозни трудности в самото начало на двубоя си срещу Кентен Алис, но спасените три сетбола в откриващата част се оказаха началото на обрата в полза на световния номер 10, който продължи към 1/4-финалите в Стокхолм без загубен сет.

Впоследствие шампионът от 2013-та даде кратко интервю на корта, в което сподели задоволството си от триумфа, обсъди следващия си съперник в надпреварата и също така за пореден път говори за страхотната година, която е напът да изпрати в Тура.

Поздравления, Григор! В първия сет беше изправен пред 3 сетбола, но точно в такива моменти си проличава кои са шампионите, нали така?

- Той сервираше по абсолютно невероятен начин (19 аса), честно. Ще трябва после да се върна и да го попитам как сервира по този начин. Наистина съм много шастлив и искам специално да благодаря на публиката, ча остана да ме подкрепя до толкова късно.  Знам, че беше един много дълъг ден и наистина го оценявам.

Следващият ти съперник е Доминик Щрикер. Знаеш ли нещо за него или е изцяло ново лице за теб?

- Досега никога не сме играли един срещу друг. Той е много добър и коварен тенисист, който играе изключително агресивно. Оттук насетне всеки мач става труден, но аз просто ще се опитам отново да се подготвя по най-добрия възможен начин, след което ще изляза на корта и ще се насладя на всяка една минута.

През последните 12 месеца си като едно новородено бебе, което обича тениса повече от всичко. Съгласен ли си с това?

- Да, определено. Винаги съм казвал, че зад завесите се случват толкова много неща. В момента съм просто развълнуван от възможността да продължавам да бъда в Тура след толкова много години. Огромен брой неща са минали през главата ми за цялото това време.

Наскоро попаднах на мое интервю отпреди 17 години, което е дадено на същия този корт, а сега съм отново тук и значи толкова много за мен да играя пред тази публика. Чувствам се като у дома си на това място и дори няма толкова голямо значение дали печеля или губя, ако имам шанса да се завръщам отново и отново - сподели Григор по време на интервюто си на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор след успеха: Ще трябва да го питам как сервира по този начин; чувствам се като у дома Калоян Соколов
Теми:  
atp | бг тенис | видео | григор димитров | интервюта | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook