Григор след втората си победа в Париж: Имам още какво да дам от себе си

от в 16:10 на 01.10.2020
Анисия Стоева

След като записа втора трисетова победа над Андрей Мартин във френската столица след малко повече от два часа игра- 6:4 7:6 6:1, Григор Димитров си гарантира място сред най-добрите 16 на Ролан Гарос. Първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от двубоя между Шаповалов и Карбайес Баена в борба за място на осминафиналите. Ето какво каза Гришо пред БНТ:

Още една трисетова победа. Коя беше по-лесната за Вас?

-Може би днешната, правех доста непредизвикани грешки от самото начало. Имам чувството, че не успях да се нагодя достатъчно добре. Обстановката беше много тежка- имаше много вятър сутринта, играхме на половин корт, въобще нямахме време да се подготвим, така че трябваше по време на мача да опитвам нови неща. Трябваше и да сменя кордажите по време на мача, така че много бяха факторите в днешния ден, но се радвам, че успях да се върна особено във втория сет.

И в мача с Барер имахте проблеми с наплитането на ракетите. Ще успеете ли да коригирате тези неточности за следващия мач?

В момента трябва бързо да се отреагира особено в тази ситуация. Днес бях може би крачка напред, но кондициите всеки ден са много различни - ту вали, ту спира, слънце, вятър, но продължавам напред. Имам още какво да дам, така че ще се опитвам да намеря по-правилната настройка.

В следващия кръг ще се изправите или срещу Шаповалов, или Карбайес Баена, които играят вече повече от четири часа. Имате ли предпочитания кой да бъде следващият ви съперник?

Не, въобще. В момента гледам да се фокусирам върху себе си и върху играта- нещата, които мога да подобря. Имам достатъчно неща, за които да се грижа в момента, така че е без значение.

За съжаление никога не сте успявали да преминете трети кръг- това психологическа бариера ли е и дава ли Ви допълнителен стимул да се опитате да извоявате успех?

Стимул- да, психическа бариера- не, не бих казал. Все пак играеш срещу едн противник- някой трябва да излезе победител. Предишните години имах и своите шансове- не ги използвах, така че още една година напред- още един шанс, защо не?

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след втората си победа в Париж: Имам още какво да дам от себе си Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook