Григор срещна трудности срещу световния номер 237, но класата му надделя в края!

от в 23:05 на 09.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров наглед изтегли лек жребий за Мастърс турнира в Монреал, тъй като в първи кръг трябваше да се изправи срещу Алексис Галарно, за когото това се явяваше дебют на ниво ATP. Световният номер 237 обаче не остави съмнение, че принадлежи към елита на тениса и определено впечатли с представянето си, само че първата ни ракета беше по-стабилен в решителните моменти и в крайна сметка се наложи с 6:4 7:5, за да си осигури среща с един измежду Алекс Де Минор и Денис Шаповалов в следващия кръг на надпреварата.

Очаквано участващият с "уайлд кард" състезател беше нервен в самото начало и веднага се оказа с пробив назад. Григор пък определено не намираше най-добрия си ритъм и допускаше немалко неточности от дъното на корта, но Галарно не показваше нужната класа, която да му позволи да се възползва от колебанията на поставения под номер 15. Също така правеше впечатление колко трудно е за местния представител да посреща началния удар на Димитров, което позволи на нашия сънародник да задържи преднината си до самия край на откриващия сет.

Втората част се разви по съвсем различен начин, а хасковлията сякаш беше твърде уверен в успеха и допусна леко отпускане. Аутсайдерът пък веднага съзря своя шанс и все по-често го виждахме да ускорява отлично бекхенда си по диагонала. Този прийом доведе до много положителни неща за канадеца и той изглеждаше в позиция да изравни общия резултат, повеждайки с 5:2. Тогава Григор намали силата на своите отигравания и просто разчиташе на грешки от другата страна на мрежата, които в даден момент идваха и световният номер 19 постигна впечатляващ обрат, затваряйки двубоя със серия от пет поредни спечелени гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор срещна трудности срещу световния номер 237, но класата му надделя в края! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексис галарно | бгтенис | григор димитров | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook