Григор стартира срещу Джанлука Магер в Рим и е в осмината на Циципас (жребий)

от в 19:37 на 12.09.2020
Марк Хаджижеков
Жребият за „Мастърс” надпреварата в Рим вече е налице, като Григор Димитров ще започне тазгодишния клей сезон с двубой срещу Джанлука Магер. Хубавата новина за хасковлията, който е 15-тият поставен в основната схема, е, че при добро представяне в италианската столица той ще може да натрупа много точки поради факта, че през изминалото издание на турнира Димитров бе победен от Ян-Ленард Щруф още в първия кръг.

Първа четвъртина: 

Водач в нея е световният номер едно - Новак Джокович, който ще се опита да остави зад гърба си горчивите преживявания от US Open, за да започне клей сезона по възможно най-добрия начин. „Джокера” ще открие кампанията си в Рим срещу Салваторе Карузо или квалификант. В тази част на схемата се намират също и Феликс Оже-Алиасим, който може да се изправи срещу Ноле в третия кръг, а в долната осмина на тази четвърт присъстват Стан Вавринка и Гаел Монфис.

Втора четвъртина: 

В нея най-високопоставеният тенисист е Матео Беретини, като в неговата осмина се намира клей специалистът Кристиан Гарин. Давид Гофен и Карен Хачанов пък се намират в долната половина на тази четвърт.

Трета четвъртина: 

В тази част от схемата лидер е Стефанос Циципас, който ще трябва да премери сили с Гидо Пея или Яник Синер, за да стигне до третия кръг в италианската столица. Там гъркът евентуално ще се изправи именно срещу Григор Димитров, като в тази част на схемата също така фигурират имена като Фабио Фонини и Денис Шаповалов.

Четвърта четвъртина: 

Вторият поставен и защитаващ титлата си от изминалата година - Рафаел Надал, се намира тук, като „Краля на клея” ще изиграе първия си официален мач от януари насам срещу Пабло Кареньо Буста. В тази част на схемата се намират също така и Милош Раонич, както и Диего Шварцман и Андрей Рубьов.

А ето и пълната схема на турнира: 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор стартира срещу Джанлука Магер в Рим и е в осмината на Циципас (жребий) Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook