Григор стартира срещу местен представител на US Open, в една осмина е с Медведев

от в 18:53 на 26.08.2021
Мирела Николова

Целият тенис свят вече е вперил очи в Ню Йорк и е готов за началото на четвъртия за годината турнир от Големия шлем – US Open, който стартира на 30 август. Първата ни ракета Григор Димитров показа чудесна игра през миналата седмица на Мастърса в Синсинати, което ни обнадеждава за предстоящото Открито първенство на САЩ, където българинът има да защитава 720 точки от полуфинала през 2019-а година. През настоящия сезон Гришо е поставен под номер 15 в турнира, което означава, че българинът може да срещне по-високоранкиран съперник чак в осминафиналната фаза.

Жребият отреди нашият сънародник да попадне в най-долната част на схемата, като в първия кръг го противопостави на представител на домакините в лицето на 22-годишния Сам Рифис, който се намира на 539-а позиция в световната ранглиста и участва в надпреварата с предоставен "уайлдкард" от организаторите. До този момент Димитров и Рифис не са се изправяли един срещу друг в официален мач.

Във втори кръг хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоя между Алексей Попирин и Раду Албот. При евентуална победа пък в третия кръг нашето момче най-вероятно ще срещне Даниел Еванс, който е и най-близо поставеният състезател до родния ни представител. По всяка вероятност на осминафиналите ни очаква повторение на сблъсъка от четвърти кръг в Синсинати срещу втория в схемата Даниил Медведев.

Пълната схема за надпреварата:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор стартира срещу местен представител на US Open, в една осмина е с Медведев Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | бгтенис | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook