Григор стартира срещу Вавринка в Монреал (жребий)

от в 00:36 на 03.08.2019
В
Григор Димитров отново не сполучи на най-щастливия жребий, тъй като хасковлията за четвърти път в рамките на малко повече от година ще трябва да се изправи срещу Стан Вавринка. Димитров има поводи за притеснение, тъй като последните девет сета между двамата са отишли именно при швейцареца, който отстрани Гришо от три от последните четири турнира от Големия Шлем.

Това, на което Григор все пак може да разчита, е фактът, че Вавринка не е играл от Уимбълдън насам, когато претърпя ранно поражение във втория кръг. Също така Стан има само една победа над нашето момче в мачове извън ,,Мейджърите”, а двубоят им от първи кръг на канадския Мастърс, бидейки с формат 2/3 сета, дава лъч надежда за позитивен изход на срещата за всички фенове на българския тенис.

А ето и какво отреди жребият:

Първа четвърт: 

В нея водач и първи поставен в надпреварата е защитаващият титлата си - Рафаел Надал. Испанецът вероятно ще стартира срещу шампиона от Атланта - Алекс де Минор, а в трети кръг ще се наложи да се изправи срещу Давид Гофен или Гидо Пея. За влизане на четвъртфиналите ,,Матадора” със сигурност ще бъде изпитан, тъй като най-вероятно той ще трябва да срещне един измежду Борна Чорич и Фабио Фонини.

Втора четвърт: 

В нея водач е четвъртият поставен в турнира - Стефанос Циципас, който го очаква изключително тежко препятствие още във втори кръг срещу Милош Раонич или Тейлър Фриц. Гаел Монфис също е в тази осмина, а долу се намират отлични бейзлайнъри от ранга на Кей Нишикори, Роберто Баутиста Агут, Диего Шварцман, Ришар Гаске и Беноа Пер.

Трета четвърт: 

Лидер в нея е третият и бивш шампион в Канада - Александър Зверев. Саша ще открие кампанията си срещу Мартон Фучович или Камерън Нори, като за него ще става все по-трудно, тъй като го очакват състезатели като Жо-Вилфред Цонга, Николоз Басилашвили, Душан Лайович и Ян-Ленард Щруф. В горната осмина на третата четвъртина се намират именно Димитров и Вавринка, като печелившият от този мач ще се изправи срещу Карен Хачанов. Там също се намират и класни състезатели като Кевин Андерсън, Люка Пуй и Феликс Оже-Алиасим.

Четвърта четвърт: 

В последната четвъртина водачът е вторият поставен в Монреал - Доминик Тийм. ,,Доминатора” очаква победителят измежду Денис Шаповалов и Пиер-Юг Ербер във втори кръг, като в същата половина се намират Марин Чилич и Матео Беретини. Отгоре Даниил Медведев е сред най-заплашителните имена, както и непоставеният Ник Кирьос, който ще открие турнира срещу Кайл Едмънд. Джон Иснър и Ласло Джере също бдят за успеха в тази част на схемата.

Ето и снимка на цялата схема:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор стартира срещу Вавринка в Монреал (жребий) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook