Григор стартира в Синсинати срещу бивш №10, възможен сблъсък с Медведев в трети кръг

от в 01:14 на 13.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров постави началото на сезона си на твърда настилка в Северна Америка с участие на турнира във Вашингтон, след което се насочи към Мастърса в Монреал, като във всеки от двата турнира допусна поражение във втори кръг. Сега за най-добрия ни тенисист предстои участие в Мастърс надпреварата в Синсинати, от която пази страхотни спомени, след като вдигна трофея през 2017 година, и по всяка вероятност това ще бъде неговата последна спирка преди Откритото първенство на САЩ.

В тазгодишното издание на надпреварата в Охайо българинът е поставен под номер 16 в схемата, но още на старта го очаква сблъсък със световния №22 Денис Шаповалов, който е бивш член на топ 10, след като направи своя пробив в челната десетка през 2020-а. Първата половина от сезона се развиваше по позитивен начин за канадеца, който достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а на Мастърса в Рим успя да нанесе поражение на самия Рафаел Надал в осминафиналната фаза. Оттам насетне обаче младокът не е записал две поредни победи, като при това е загубил цели 9 от последните си 10 срещи. Димитров и Шаповалов са се изправяли три пъти един срещу друг и балансът помежду им е в полза на нашия сънародник, който води с 2:1 успеха.

При евентуален успех хасковлията го очаква двубой във втори кръг срещу победителя от американското дерби между 21-годишната надежда Дженсън Бруксби и Томи Пол, който се представя отлично през настоящата седмица в Монреал. Ако успее да преодолее и това препятствие, то на пътя на Григор към осминафиналите ще застане световният №1 Даниил Медведев, който преди това ще има за задача да се справи с някого измежду Ботик Ван Де Зансхулп и Максим Креси.

Пълния жребий за надпреварата можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор стартира в Синсинати срещу бивш №10, възможен сблъсък с Медведев в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | жребий | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook