Мечтаният сблъсък е факт: Тийм оформи мач с Григор след спасени мачболи и 3-часова битка

от в 07:01 на 23.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров изненада всички с решението си да се включи в турнир в седмицата непосредствено преди Откритото първенство на САЩ. Изглежда, че родният ни представител все още не се чувства напълно подготвен за предстоящия US Open, поради което прие "уайлдкард" за надпреварата от категория АТР 250 в Уинстън Сейлъм, стартирала по-рано тази нощ. Най-добрият ни тенисист ще бъде първи поставен в схемата и като такъв, открива участието си директно от втория кръг, където негов съперник ще бъде Доминик Тийм.

За да стигне до двубой с нашия сънародник, австриецът успя да сломи съпротивата на представителя на домакините Джей Джей Улф в изключително оспорвана битка на старта. Срещата между двамата бе изпълнена с обрати и предложи драма до последния възможен момент, преди бившият №3 в света да триумфира с крайния успех след 6:7(5) 7:5 7:6(6) и точно 3 часа и 11 минути игра. В решителния тайбрек Тийм на два пъти бе на крачка от поражението, но показа своята класа и след като отрази двата мачбола, с които разполагаше опонентът му, се поздрави с победата в първия си двубой на хард от март 2021.

Преди близо 2 години Тийм се намираше в своята върхова форма и триумфира със своя дебютен "мейджър" трофей на US Open 2020, но скоро след това започнаха серия физически проблеми за австриеца, който претърпя операция на китката през миналия сезон и бе извън кортовете в продължение на цели девет месеца. Той се завърна на корта в началото на настоящата година, но се нуждаеше от няколко месеца, за да успее да се върне обратно на победния път. През последните месеци обаче бившият №3 демонстрира значително подобрение в представянето си, като наскоро дори достигна до полуфиналната фаза на турнира в Гщаад. 

До този момент Димитров и Тийм имат изиграни общо 6 официални двубоя помежду си, като предимството е на страната на българина, който води с 4:2. Последният им сблъсък датира от януари миналата година, когато хасковлията се наложи в последователни сетове в осминафиналите на Аустрелиън Оупън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаният сблъсък е факт: Тийм оформи мач с Григор след спасени мачболи и 3-часова битка Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | доминик тийм | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook