Григор сътвори шедьовър с гръб кръм мрежата и накара съперника си да се хване главата (видео)

от в 06:26 на 27.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров рядко прави мач, след който няма негов удар, за който да се говори дълго след това, но този път той надмина себе си. Отиграването на българина е безспорно най-доброто за откриващия ден на US Open,а още отсега смело можем да заявим, че надали щъ бъде надминато и до приключването на турнира.

Българинът изигра два посредствени сета за своите стандарти срещу френския квалификант Кириан Жаке, но направи достатъчно, за да премине успешно през тях и в третата част вече деветият поставен можеше да развихри своя тенис гений на спокойствие.

Точката на мача дойде при 3:1 гейма и 2:0 сета в полза на родния ни представител, когато той реши да излезе на мрежата, но Жаке го забеляза и свали отлично топката в краката му. Последва много сложно деми воле, с което Димитров се справи безупречно, но световният номер 209 показа завидна бързина и наглед обърна топката печелившо с техничен удар по късия диагонал.

Нашият сънародник обаче догони топката и сътвори същински шедьовър с гръб към мрежата, насочвайки топката неспасяемо по правата, а французинът метна ракетата си на корта и се хвана за главата, заявявайки своята безпомощност, докато в това време първата ни ракета обираше своите заслужени аплодисменти от трибуните.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор сътвори шедьовър с гръб кръм мрежата и накара съперника си да се хване главата (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | us open 2024 | бгтенис | видео | григор димитров | удар

Коментари





Следвайте ни в Facebook