Григор: Титлата от Шлема е последното липсващо парче от пъзела ми; по-добър съм от 2017-та

от в 00:36 на 08.10.2024
Елеонора Александрова

На 33-годишна възраст Григор Димитров се наслаждава на своя тенис ренесанс. Българинът се завърна сред първите 10 след 6-годишно отсъствие и в момента е вторият най-възрастен играч в този елитен ешалон, отстъпвайки по този показател единствено на Новак Джокович.

Представянията на Димитров в турнирите от Големия шлем през сезона са на изключително постоянно и високо ниво, като той се класира за дебютния си четвъртфинал на Ролан Гарос и също така достигна до финалната осмица на US Оупън.

След победата си над Зизу Бергс на старта в Шанхай, първата ни ракета сподели своите амбиции за бъещето пред "Tennis Majors", а съдейки по неговите думи, то той е готов да покори нови тенис върхове, макар и вече да е в ролята на ветеран в Тура.

За факта, че тазгодишната надпревара в Шанхай е неговият 100-ен Мастърс турнир в кариерата му:

- Няма начин! Това е лудо! 100! Еха, това е толкова много! Смятам, че каквото и да се случи, ще е чист бонус за мен. Едно от най-важните неща, които съм преоркрил, е да оценявам това, което правим и да се радвам на всеки един прекаран миг на корта.

За спортното му дълголетие:

- Самият факт, че все още съм част от Тура, понякога ме удря по различен начин. Случва ми се да се връщам твърде назад в миналото, но се опитвам да не мисля прекалено много затова, че съм сред по-опитните състезатели, защото нека си признаем - аз съм повече от тази страна, отколкото от тази на младоците.

За бъдещите му планове:

- Смятам, че имам още много тенис в себе си. Сега става въпрос повече за това как ще се поставя в позиция да изпитвам чиста радост всеки път, когато излизам на корта, а не да мисля толкова много за успехите. Това е много е трудно, особено когато играеш на високо нивои и си в топ 10, което те кара да искаш още повече от себе си.

За мечтата за титла от Шлема:

- Моята цел в момента е да спечеля титла от Големия шлем. Няколко пъти бях толкова близо до крайната цел. Бих казал, че това е може би последното липсващо парче от моя тенис пъзел. Спечелването на "мейджър" турнир би ме накарало да се почувствам легитимиран в пълна степен. Никога не съм искал да гледам по този начин на нещата, защото тази моя амбиция може да навреди на самочувствието ми, но от друга страна, точно тя поддържа пламъкът да гори в мен. Смятам, че съм дори по-добър играч, отколкото през 2017-та година - завърши Димитров.

Източник: Tennis Majors


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Титлата от Шлема е последното липсващо парче от пъзела ми; по-добър съм от 2017-та Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook