Григор: Точно такива мачове искам да печеля; играя добре и харесвам шансовете си срещу Фриц

от в 00:49 на 26.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да се бори много здраво за мястото си на 1/2-финалите в Женева, само че това обстоятелство не го притесни и той oсъществи страхотен обрат над Кристофър О'Конъл, с което си даде възможност да премери сили срещу втория поставен Тейлър Фриц. Медийните канали на турнира пък побързаха веднага да вземат интервю от родния ни представител, който говори за успеха си над австралиеца и какво очаква от следващата си битка на корта.

Поздравления за победата! Беше много интензивен мач. Как се чувстваш след него?

- Чувствам се добре, но нека видим как ще е тялото ми утре. Беше страхотен мач. Точно такъв тип двубои искам да печеля. Днес трябваше да се потрудя много сериозно, за да намеря начин, по който да обърна срещата и съм наистина много щастлив с победата.

Предстои ти полуфинален сблъсък с Тейлър Фриц, от когото загуби след два тайбрека при единствената ви среща в Мадрид през 2019-та година. Как ще се подготвиш?

- Ще се подготвя, както за всekи друг мач. Той играе много добър тенис в момента и е наистина изключително солиден през последните две години. Притежава сериозни оръжия в играта си, на които може да разчита, но същевременно харесвам шансовете си. Смятам, че се движа и играя добре, което е сериозен плюс и се надявам, че ще бъда малко по-постоянен, за да се възползвам от всяка една възможност, която ми се отвори.

И накрая последно. Усещаш ли някаква специална връзка с корта в Женева? Нещо, което да е различно спрямо другите турнири?

- Нека видим какво ще стане. Досега кортът се отнася прекрасно с мен и публиката е страхотна. Турнирът е наистина прекрасен и изпитвам един вътрешен мир в себе си, докато съм тук. Надявам се да направя достатъчно, за да се случи възможно най-доброто за мен и същевременно да зарадвам феновете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Точно такива мачове искам да печеля; играя добре и харесвам шансовете си срещу Фриц Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook