Григор: Това беше един от най-трудните ми мачове; не съм доволен къде се намира играта ми

от в 10:49 на 13.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да се бори повече с физическите си проблеми, отколкото със своя съперник, но показа невероятно мъжество и съумя да преодолее съпротивата на Теренс Атман, за да се класира на 1/8-финалите в Рим. Първата ни ракета призна колко трудно му е било на корта в хода на срещата и определено не изглежда доволен от моментната си форма, а ето какво още сподели той в интервюто си на корта:

Григор, поздравления! Класира се спокойно за 1/8-финалите, играейки в трудни условия и срещу неудобен съперник. Колко щастлив си с това?

- През последните дни играя само с левичари, така че ще е хубаво да се изправя срещу десничар за разнообразие. Ситуацията е такава. Това е един от най-трудните мачове, които съм играл през цялата година. Условията бяха много тежки. Нараних глезена си и трябваше да се адаптирам към това обстоятелство. Точно това направих днес, но същевременно не съм щастлив къде се намира играта ми в момента. Същевременно продължавам да печеля подобни мачове, което е от голямо значение.

В Маями каза, че вече няма съперник, от който да се страхуваш след ерата на Голямата тройка. Това дава ли ти допълнителна мотивация и самочувствие в момента?

- Има нещо такова, но всички останали играят страхотен тенис в момента и не можеш да си позволиш сваляне на гарда. Трябва да се отнасяш подобаващо към всеки един двубой и съперник. Ако искаш да си на върха, то трябва да се подготвяш всеки един ден по най-добрия възможен начин, защото иначе загубите неминуемо ще дойдат. Опитвам се да избегна това и същевременно да подобрявам играта си. Условията са много тежки, имаше силен вятър и кортът беше много сух. Тук всичко е сериозна битка.

Новак Джокович загуби от Табийо, така че жребият става доста отворен в твоята половина. Голяма въможност, нали така?

- Не искам да мисля по този начин. Имал съм много възможности в миналото, така че гледам ден за ден. На първо място ще се погрижа за глезена си, защото това е най-важното за мен. Всички играят страхотно и са гладни за успехи. Имам чувството, че всички сме абсолютно равностойни на клея. Всички зависи от теб, всичко е на твоята ракета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Това беше един от най-трудните ми мачове; не съм доволен къде се намира играта ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook