Григор: Трябва да намирам начин да печеля и да не играя добре (видео)

от в 01:12 на 30.04.2016
Георги Христов

Григор Димитров призна, че не е демонстрирал най-добрата си игра при успеха над Иржи Весели със 7:6(1), 6:1 в четвъртфиналите на АТР 250 в Истанбул. Той се надява да подобри представянето и да спечели трофея в Турция, който да му бъде първи през сезона.

"Чувствах се по-добре на корта дори и след брейка в първия сет. Той не означаваше нищо за мен, беше гейм, който си го заслужи - получиха му се много от ударите. Срещу някои неща няма как да се бориш. Но психически бях много устойчив във важните моменти.

"Трябваше да мина по-назад и за първия, и за втория сервис като цяло. Той сервира добре и има доста плосък бекхенд, така че трябваше да го държа настрана от опасната зона.

"В крайна сметка след всеки гейм играех по-добре и имах много добри слайсове, късите ми излязоха. Във важните моменти ударите ми се получаваха," анализира той.

Димитров отчете и нещо, което смята за ключово - да се научи да печели по-често, когато не демонстрира най-добрата си игра.

"Имал съм и доста по-добри мачове според мен. Трябва това да ми стане навик - да играя на нормално ниво, което да е достатъчно да победя много от играчите. Вече, когато трябва да изляза срещу на по-различна фаза срещу по-добри играчи, тогава вече е нужно да превключа на следваща скорост. За момента просто играя добре и не се отегчавам. Дори и да не удрям топката добре, продължавам да работя.

"Когато играта ти не върви, трябва да промениш нещо. Дали ще е сервис, дали ще е къса топка, дали ще се дръпнеш малко на ретур - това влиза в играта. Не мисля, че съм прекалил с волетата."

Той не изрази предпочитание за опонент в полуфиналите и отчете, че Иво Карлович сервира много добре дори на клей.

"Искам да спечеля турнира, дано всичко върви по план. Дано и утре да изляза да играя по същия начин," пожела си българинът в заключение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Трябва да намирам начин да печеля и да не играя добре (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | истанбул

Коментари





Следвайте ни в Facebook