Григор: В Атланта ще се подготвя по най-добрия начин за US Open

от в 19:43 на 11.07.2019
Георги Христов

Григор Димитров потвърди, че е приел специална покана за участие на АТР 250 турнира Atlanta Open в средата на месеца.

"Развълнуван съм да започна летните серии на твърди кортове през 2019 година, на турнира Atlanta Open. Вярвам, че участието ми в Атланта ще бъде най-добрия начин да се подготвя в навечерието на US Open. Не съм участвал в тази надпревара от известно време и очаквам да се завърна," коментира Димитров, който има едно участие през 2011 година.

Организаторите също останаха доволни от привличането на българския тенисист сред участниците.

"Григор е перфектното допълнение към нашия състав от доказани шампиони и талантливи млади състезатели. Той е достигал до №3 в света, спечели ATP финалите през 2017 същата година, а е бил полуфиналист и на Australian Open," похвали се директорът на турнира в Атланта Еди Гонзалес, според когото неговото състезание се превръща в "Мини US Open".

От сайта на турнира уточняват, че Димитров е побеждавал Новак Джокович в Мадрид през 2013, а има общо осем титли - включително в Синсинати, София и Бризбейн.

Не е пропуснато и това, че Андре Агаси му помага. В списъка с участници са още Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Рейли Опелка, Денис Кудла, а Феликс Оже-Алиасим е отказал участие заради преумора.

Турнирът ще се проведе между 22 и 28 юли.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: В Атланта ще се подготвя по най-добрия начин за US Open Георги Христов
Теми:  
андре агаси | атланта | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в атланта

Коментари





Следвайте ни в Facebook