Григор: Винаги ми е било трудно след Уимбълдън; движа се отлично и съм щастлив с играта си

от в 08:04 на 09.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров премина с лекота през откриващия си двубой на Мастърса в Монреал и самият той изглежда е останал много доволен от собственото си представяне. Първата ни ракета се отправи директно към студиото на Tennis Channel, след като се справи успешно със задълженията си на корта и сподели как чувства играта си към момента и до каква степен му пасват условията в канадския мегаполис.

Григор, хубаво е да те видим отново, братко! Очаквахме те малко по-късно, но ти победи толкова бързо своя съперник. Предполагам, че си много щастлив с това си представяне?

- Да, винаги ми е било трудно в първия мач след Уимбълдън, независимо от времето и съперника ми. Щастлив съм, че преминах по този начин през двубоя. Просто се опитвах да отигравам своите удари и да действам максимално опростено на корта. Също така се движех отлично, като всичко това ми помогна да спечеля в последователни сетове.

Не ми хареса обаче онзи инцидент, когато те удариха в слабото място. Кажи ни какво се случи?

- Няма да лъжа. Беше болезнено. Опитах се да спра топката, но вятърът я премести в последния момент и не ми беше никак забавно през следващите 4 гейма. Явно ще трябва да следя повече топката.

 Тук всички говорят за бързината на топките. Тези условия допадат ли ти?

- Мисля, че всеки корт тук е много различен от останалите. Обикновено е по-трудно да играеш, когато бъдат вкарани новите топки, но всъщност тук е по-лесно те да бъдат контролирани. Чувствам, че напредването на мача топките стават все по-малки и губиш чувство към удара, само че това е част от нашия спорт и трябва да се адаптираш. Аз лично нямам проблем с тези условия и винаги се опитвам да направя нещо с топката, когато получа този шанс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Винаги ми е било трудно след Уимбълдън; движа се отлично и съм щастлив с играта си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook