Григор взе сладък реванш от Томи Пол и се класира за втория кръг на US Open!

от в 03:17 на 02.09.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров съумя да вземе сладък реванш от Томи Пол, от когото българинът претърпя горчиво поражение във втория кръг на тазгодишния Australian Open. Бившият номер три в света днес се наложи комфортно в последователни сетове над американския си съперник след крайното 6:4 6:3 6:1, за да се класира за втория кръг на US Open 2020, където Гришо ще премери сили с Мартон Фучович.

Изображение

Хасковлията видимо беше мотивиран още от първата минута на двубоя да играе най-добрия си тенис, за да отмъсти на днешния си съперник за загубата си по-рано през годината. Димитров стартира по възможно най-добрия начин, нанасяйки пробив на Пол, като до края на откриващата част нашето момче така и не изпусна своя аванс.

Изображение

Енергията струеше от тялото на Григор, като българинът налагаше високо темпо на игра, а ударите му блестяха с впечатляващ интензитет и острота. Представителят на домакините, от своя страна, на моменти изглеждаше незаинтересован и нерешителен в действията си, като Пол видимо се обезкуражаваше все повече с течението на мача от класната игра на своя опонент.

https://twitter.com/darren_cahill/status/1300944884501680128?s=20

Втората част се разви идентично, като миналогодишният полуфиналист наново дръпна от рано с аванс от брейк, а при 5:3 сънародникът ни изигра нов силен гейм при посрещане, за да се откъсне с преднина от 2:0 сета.

Изображение

И третата част не предложи нещо различно като сюжет, а Григор се чувстваше все по-уверен на полето; българинът демонстрираше ичключителна стабилност от дъното на корта, като не рядко и ставаше автор на зашеметяващи изпълнения. При 4:1 последва още един пробив в полза на нашето момче, а доиграването на срещата се превърна в чиста формалност.

Изображение

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор взе сладък реванш от Томи Пол и се класира за втория кръг на US Open! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook