Григор за голямата победа: Опитът ми спечели мача, след като тялото излезе извън ритъм

от в 10:20 на 02.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров е големият герой във вчерашния ден на US Open. Българинът беше въвлечен в същинска гладиаторска 5-сетова битка срещу Андрей Рубльов, в която силите му бяха на привършване , но духът се оказа по-силен от тялото и първата ни ракета съумя да се справи със съпротивата на шестия поставен, а ето какво сподели впоследствие щастливият победител:

Григор, знам, че може да е трудно да играеш срещу добър приятел като Андрей, но ти се класира на своя първи четвъртфинал в Ню Йорк от 5 години насам. Какво си каза, за да успееш да спечелиш в 5-тия сет?

- Не знам. Мисля, че играх сравнително добре през първите два сета. Поради някаква причина тялото ми започна да губи ритъма си, а той просто няма да ми подари мача и трябваше да остана търпелив. Мисля, че днес най-вече ми помогна опита ми, както и публиката! Вие сте страхотни, хора! Обичам атмосферата на "Артър Аш", като имам добри спомени тук отпреди пет години (побеждава Федерер с 3:2) и си казах защо да не спечеля още един 5-сетов мач. Тръгнали сме по добра пътека.

Григор, за човек, който е оцелял през ерата на Голямата четворка, жребият ти дава добра възможност, имайки предвид, че ще играеш срещу Попирин или Тиафо. Ще гледаш ли мача и как ще се подготвиш за този предстоящ сблъсък?

- Мисля тази вечер просто да се насладя на победата си. Опитвам се да се насладя на всеки един момент и за мен всеки един ден в повече на корта е празник. Ще се фокусирам върху себе си. Имах няколко много тежки седмици след контузията на Уимбълдън и ще се съсредоточа върху възстановяването, нещата, които съм направил добре и тези, които бих могъл да подобря. Опитвам се да правя стандартните неща и съм наистина шастлив да бъда във втората седмица на турнира. Благодаря ви, хора!

Това е твоето 14-ти поредно участие на US Open. На 33 години, ти си най-възрастния останал участник в основната схема. Чувстваш ли се по-мъдър и зрял? Това помага ли ти да се справяш с тези млади момчета?

- Да, чувствам се много зрял. Всеки един ден е битка. Мисля, че вече нещата опират до моя опит, защото всички момчета знаят как да играят страхотен тенис и нещата се решават от няколко точки. Точно това се случи днес. Няколко точки в петия сет бяха достатъчни за мен да прекося финалната линия. Всеки един мач обаче става все по-тежък. Ще се опитам да се концентрирам върху нещата от моята страна на мрежата и ще се насладя на това да играя още веднъж пред тази публика.

Накрая, нека отбележим присъствието на твоята приятелка Серина Уилямс, която дойде да те подкрепя. Колко готино е тя да бъде тук и да те подкрепя? Нервен ли си да играеш пред нея?

- По някаква причина не съм нервен. Вчера тя ми изнесе страхотна мотивираща реч. Много съм развълнуван да играя пред толкова специален приятел, преди близките си и всички тези страхотни фенове. Атмосферата беше невероятна и ви благодаря за подкрепата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за голямата победа: Опитът ми спечели мача, след като тялото излезе извън ритъм Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook