Григор за колекцията на Nike, вдъхновена от Агаси: Обожавам я

от в 09:07 на 28.08.2020
Катерина Георгиева
Преди 30 години Андре Агаси зашемети света на спорта с бунтарския си стил по време на участието си на Откритото първенство на САЩ. Американецът носеше дръзката колекция Nike Challenge Court в Ню Йорк през далечната 1990 г., която включва поредица от непокорни дизайни, нарушаващи неписаните правила на тенис модата. Екипите на Nike за тазгодишните издания на Western & Southern Open и US Open са вдъхновени именно от уникалната и предизвикателна натура на легендарния състезател.

Първата ни ракета Григор Димитров е едно от водещите лица на американския бранд, като смелите модни изявления не са му никак чужди – на тазгодишното Открито първенство на Австралия шампионът на Nitto ATP Finals 2017 приковаваше погледите със спортен екип в жълто и тъмнолилаво, а тази седмица впечатли с пъстротата на визията си.

григор

Ето какво сподели нашето момче: "Направо съм влюбен в колекцията. Говорихме с Андре и му споделих нетърпението си да нося някои от тези неща, а той възкликна: „Момче, времето лети. Нека да видим как ще изглежда върху теб”. Изключително щастлив съм, тъй като това безсъмнено е една от най-емблематичните линии, създавани някога. Дизайнерите свършиха отлична работа тази година, моделите са направо невероятни. Обожавам цветовете, материите, всеки един елемент".

"Мисля, че има периоди в живота, които завинаги ще останат в съзнанието ни. Сега ние сме в състояние да ги върнем обратно, да поддържаме спомена жив” – завърши Григор.

С модерни и функционални материи дизайнерите на Nike възстановиха класическата графика от 1990 г., включително пламтящата тенис топка. Неконвенционалната екипировка на Challenge Court бе представена и от други играчи от топ 20 освен Григор – Карен Хачанов, Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим.



Емблематичните дънкови шорти на Агаси Nike Fall NY Flex Ace 9 са пресъздадени в нова форма – имат същия външен вид на деним, но са направени от еластична, лека материя.

Връщайки се към миналото, спортният бранд успя да създаде смел нов облик на водещите си звезди. За Григор и неговите съперници надеждата е, че модният им избор ще им донесе същия успех, на който Агаси се радваше преди 30 години, а именно място на финала в Ню Йорк.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за колекцията на Nike, вдъхновена от Агаси: Обожавам я Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook