Григор за най-тежките моменти: На 3 пъти бях пред отказване; излизах с разбито сърце от корта

от в 08:53 на 23.10.2024
Елеонора Александрова

През миналата седмица Григор Димитров говори изключително открито за своето ментално здраве на една от пресконференциите си в Стокхолм. Българинът разкри някои от трудностите, които е имал през годините на корта и призова останалите атлети да бъдат по-открити един към друг и да си споделят, когато преминават през нещо подобно. Оказва се, че това е само една част от споделеното във въпросната медийна изява на първата ни ракета, който не скрива, че на цели 3 пъти дори е бил близо до това да окачи ракетата на стената.

"Преминал съм през много важни моменти и трудни в живота си като мъж. Ако ви споделя нещата, през които съм преминал, вие ще си възкликнете "Уау и ти все още играеш, въпреки че ти се  случило всичко това! "Как успя да го направиш?".

Знаете, че всеки има свой собствен път. Трябва да слушаш собствения си глас. Това е много важно нещо. Тенисът, разбира се, също е важен, но през годините с опита не само на корта, но и извън него започваш да осъзнаваш важността на менталното си здраве. Ние всички искаме да разберем нещата отвън, но най-важното нещо е това, което се случва отвътре навън. Истината е, че все още се боря с това.

Без значение докъде съм стигнал, се е случвало да излизам от корта с разбито сърце и съм имал чувството, че целият свят е против мен след загубен мач, съдил съм се за грешките си и съм се питал "Как може това да се случи точно на мен?", заемайки ролята на жертвата.

Тези неща всъщност са неизбежни, въпросът е как да ги преодолеем? Работя върху тези неща и се надявам резултатът да дойде в големи моменти от живота ми. Например преди US Оупън през 2019-та година бях пропаднал до номер 82-ри в света, а в началото на сезона бях под номер 3 (това не е напълно точен спомен, защото Григор е номер 3 само в началото на 2017-та и пропада най-много до 78-а позиция). Три пъти бях пред отказване от тениса.

Знаете, че това е трудно, събудждаш се и се чувстваш, като глупак. Когато печелиш е чудесно, когато губиш го приемаш и това е. Какво ако докторът те събуди и ти каже сутринта, че няма да успее да направи операцията? Той трябва да спаси нечий живот. Най-добрата част при нас е, че ние имаме този избор. инаги имаш избор" - завърши Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за най-тежките моменти: На 3 пъти бях пред отказване; излизах с разбито сърце от корта Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бг тенис | григор димитров | интервюта | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook