Григор за най-тежката си загуба: Отне ми 7 или 8 месеца да предолея мача с Надал на АО

от в 07:38 на 25.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров говори за най-тежката загуба в своята кариера. Българинът си припомни своя двубой срещу Рафаел Надал от полуфиналите на Аустрелиън Оупън 2017-та, когато двамата изнесоха един изключителн 5-сетов спектакъл, в който първата ни ракета имаше два скрити мачбола при 4:3 и 15:40 в решителната част, но точно тогава Матадора показа защо всички се възхищават толкова много на неговата психологическа устойчивост и той обърна развитието на сблъсъка след два изумителни завършващи удара, триумфирайки в 4-часова и 56-минутна гладиаторска битка. Изглежда въпросното поражение е наранило много сериозна психиката на най-добрия български тенисист, който признава как дълго време след това е мислил за този двубой.

"Отне ми 7 или 8 месеца, докато преодолея загубата от Рафа на полуфиналите на Аустрелиън оупън през 2017-та. Често чувствам как сякаш някакви невидими сили преобърнаха хода на двубоя. Водех с 4:2 гейма в петия (забравил е развитието на мача) и играех невероятен тенис. Не виждах начин как бих могъл да загубя в този ден, но точно това се случи в крайна сметка.

A как накрая е съумял да преодолее този тежък момент? "Със силата на психиката. Опитваш се да надграждаш от собствените си преживявания и да си задаваш въпроси. Винаги съм вярвал в това, че трябва да говориш с някого - независимо дали става въпрос за професионалисти, приятели или семейство. Мисля, че това е жизненоважно нещо за нас и инициативата трябва да идва от самия теб. Говоренето не значи абсолютно нищо, ако не направиш първата стъпка. Когато спечелих финалите на ATP в края на годината, вече бях съвсем различен тенисист и човек" - разказва Димитров.

Източник: The Athletic

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за най-тежката си загуба: Отне ми 7 или 8 месеца да предолея мача с Надал на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook