Григор за проблемите си в открито интервю

от в 16:41 на 01.08.2019
В


Григор Димитров сподели причините зад слабата 2019-та година, която прави в интервю за "Миленио". Българинът стигна до върха на пропадането си, губейки през миналата седмица в Атланта от Кевин Кинг, който се намира извън първите 400 в световната ранглиста.



"Проблемите ми са съвкупност от няколко неща. В тениса има много ключови фактори и ако нямаш правилната психическа настройка и манталитет, то победите не идват лесно. Травмата в рамото от последните шест месеца също беше голямо изпитание за мен, а освен това смених и ракетата си, което никога не е лесно".

Хасковлията нае и нов наставник в лицето на бившия номер осем Радек Щепанек и призна, че след толкова много промени и трудности е нормално да се намира в тежък период, ала усеща как вече се движи в правилната насока и се подобрява. Гришо е на мнение, че трудо нещата могат да се развиват по-лошо от моментната ситуация и вярва, че преходния период се развива добре.



Относно драматичния си успех в двубоя с Джонсън първата ни ракета каза, че е знаел от самото начало, че трябва да е подготвен за всичко и е много доволен от играта си в първия сет. Впоследствие е имал шансовете си и във втория, само че американецът е започнал да сервира по-добре това е затруднило ретурите на родния ни представител. Бившият номер три призна, че Джонсън е направил страхотен гейм, когато проби българина в края на третия сет, а дългият гейм се е решил от няколко тънки момента.



Димитров призна, че към ден днешен се е концентрирал повече откъм "своята страна на мрежата" и работи денонощно, като вече е подобрил няколко дребни детайла и бавно, но сигурно се завръща към обичайния си ритъм на игра.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за проблемите си в открито интервю В

Коментари





Следвайте ни в Facebook