Григор за сезон 2023: Все още искам да се подобрявам; най-после тялото ми е добре

от в 10:59 на 14.12.2022
Калоян Соколов

Изминалият тенис сезон определено не беше един от най-успешните в кариерата на Григор Димитров, след като българинът не достигна до нито един финал в ATP Тура и освен не беше печелил последователни мачове от края на Ролан Гарос до надпреварата във Виена през октомври, когато се класира за фазата на финалната четворка. Все пак първата ни ракета завърши десета поредна година в топ 30 на света, а единствено Новак Джокович и Рафаел Надал могат да се похвалят с подобно постижение измежду активните състезатели. Изглежда обаче Григор по никакъв начин не се задоволява само с това и си е поставил високи цели, които да осъществи заедно с помощта на своя наставник Даниел Валверду, като ето каква беше оценката на самия Димитров за игрите му в хода на настоящата година:

Нека да кажем, че съм имал по-добри години, но нямам право да се оплаквам, въпреки че можеше да имам по-силни резултати на определени турнири. Същевременно съм щастлив с начина, по който непрекъснато си давах нови възможности. Сега опитвам да навляза в нужния ритъм, защото през последните 3-4 месеца често страдах от контузии и беше наистина тежко. В момента тялото ми се чувства отлично, което е страхотна новина. Все още имам огромното желание да подобрявам играта си. Досега съм преминал през 13 предсезонни подготовки в кариерата си, така че определено съм наясно с процеса, само че винаги се старая да анализирам отминалия сезон и след това да си поставя нови цели, а защо не и да опитам някои нови неща.

Припомняме ви, че най-добрият български тенисист ще се завърне към състезанията още на 19 декември, когато в Дубай ще стартира демонстративната надпревара World Tennis League, където хасковлията ще бъде част от тима на "Соколите", а негови съотборници ще бъдат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса.

Впоследствие пък световният номер 28 ще замине за австралийския град, имайки предвид стартиращото участие на България в новия смесен отборен турнир United Cup (29 декември - 8 януари), в който Гришо ще заеме ролята на играещ капитан в нашата селекция.

Източник: Tennis Infinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за сезон 2023: Все още искам да се подобрявам; най-после тялото ми е добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook