Григор за участието на България в United Cup: Харесвам шансовете ни; всичко е възможно

от в 14:23 на 23.12.2022
Калоян Соколов

По-малко от седмица ни дели от старта на тенис сезон 2023, а първото значимо събитие в календара ще бъде новото смесено отборно състезание - United Cup (29 декември - 8 януари). Въпросното събитие ще събере 18 от водещите тенис сили, като тимовете ще бъдат разделени в общо шет групи. Сред участниците пък попадна и България, която ще бъде предвождана от своя играещ капитан Григор Димитров. Първата ни ракета се очаква да открие официално следващата си тенис кампания с двубой срещу Стефанос Циципас, от когото изостава с 1:5 в преките им сблъсъци, ала тези обстоятелства изглежда изобщо не притесняват родния ни представител, който сподели очакванията си за представянето на нашата селекция в австралийския град Пърт.

За предстоящите срещи с Циципас и Гофен в груповата фаза:

- Понякога нещата се свеждат само до няколко точки. Със Стефанос имаме само един мач, в който той ме победи по-лесно. Винаги правим много оспорвани битки и дори последния път имах два мачбола. Разбира се, то накрая само крайният резултат е от значение, но харесвам шансовете си срещу него, както и тези на България цялостно. Подобни отборни надпревари са непредвидими и всичко е възможно да се случи. Що се отнася до Давид Гофен, то сме изиграли множество важни срещи помежду си и на практика сме израснали заедно. Познаваме се отлично и едва ли има с какво да се изненадаме.

За отбора на България:

- Надявам се нещата да се получат по възможно най-добрия начин, след като се съберем и стартираме процеса на работа. Трябва да призная, че не съм успял да наблюдавам нищо от изявите на моите съотборници в последния месец, тъй като графикът ни се разминаваше. Смятам обаче, че всеки един от тях би могъл да предложи нещо интересно и те ще бъдат готови психически и физически да се представят на най-високото си ниво.

За United Cup и спомените му от участието на Hopman Cup (2012г.):

- Това е един много интересн турнир. Развълнувани сме, защото рядко състезалите от ATP и WTA Тура имаме подобна възможност да прекараме време заедно и да изградим по-добра връзка помежду си. Също така се открива отлична перспектива да зарадваме тенис феновете, представяйки им нещо напълно ново. Винаги съм обичал подобни отборни надпревари, само че нашата страна през последните години няма много тенисисти, които са сред лидерите в спорта и рядко получаваме възможност да играем в такъв тип турнири.

- Спомням си участието ни в Hopman Cup, макар че беше преди много години. Посрещнахме нова година с Цветана Пиронкова точно в Пърт. Тогава това беше много значимо състезание и се потопихме в една невероятна атмосфера с помощта на австралийската публика, която винаги е обичала много спорта.

За целите през 2023-та:

- Имам няколко цели в главата си към момента. Първата стъпка за мен и хората, с които работя е да се завърна в топ 10. Всички сме се прицелили в това. Не искам да бъда мек спрямо себе си, защото много добре знам на какво съм способен.

Източник: The West

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за участието на България в United Cup: Харесвам шансовете ни; всичко е възможно Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | бгтенис | българия | григор димитров | давид гофен | интервюта | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook