Григор за удара шедьовъра: Това са любимите ми отигравания, вкарвам ги със самочувствие

от в 02:21 на 24.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров стартира трудно в откриващия си двубой на турнира във Виена, след като инаскира брейк още в първия гейм срещу Жижен Жанг, но българинът съумя да се окопити по най-бързия възможен начин и да надвие първата ракета на Китай в последователни части, а голямата тема на деня беше удивителната форхенд права в движение, с чиято помощ Григор се измъкна в края на втория сет и съумя да спечели мача само няколко минути по-късно, а ето какво сподели и щастливият победител веднага след мача.

Григор, днес се изправи срещу непонат опонент. Колко дълго ти отне да разгадеш пъзела днес?

- Да, честно казано мисля, че и в самото начало играех нелошо, но не съумявах да насочвам сервисите си по най-добрия начин. Условията тук са толкова различни спрямо Стокхолм, че просто трябваше да намеря начин как да се правя с това, но точно тук идва опитът ми, който ми помага много в подобни моменти.

Стараех се да държа нещата максимално прости и да се опитвам да се възползвам от всяка една възможност. Това обаче не се случи във втория сет, където пропуснах твърде много шансове.

Нещата се развиха по този начин, защото взех няколко грешни решения при дадени отигравания, но в последния гейм най-после имах възможност да контролирам играта малко повече, което ми позволи да се задържа на негов сервис и да го поставя под достатъчно голямо напрежение.

Продуцира тениса, който много добре знаем, че можеш да играеш в гейма при 5:5 гейма във втория сет. Какво ти позволи да вдигнеш нивоот си точно в момент, защото често казваме, че най-добрите играчи се познават точно по тази способност?

- Не обичам, когато ми се налага да стигам до подобни ситуации. Просто имам вяра в себе си при такива отигравания, защото този удар е един от любимите ми. Чувствам се силен, когато трябва да играя от това място на корта. Той съумя да ме постави в неудобна позиция и за мен не оставаше нищо друго освен да замахна напълно освободено. Истината е, че топката можеше спокойно да излезе в аут, но си мисля, че ако имаш нужното ниво на самочувствие и вяра при удара, то си способен да насочиш топката вътре в корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за удара шедьовъра: Това са любимите ми отигравания, вкарвам ги със самочувствие Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook