Григор за успехите на клея: Взех си известна почивка от корта и това ми помогна

от в 02:30 на 15.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров неведнъж е показвал, че за него няма неудобни съперници и настилки, щом се намира в оптимална форма и доказателство затова беше днешната му победа над Каспър Рууд, която маркира 11-ти пореден сезон, в който хасковлията надиграва поне един представител на топ 10. Впоследствие българинът отдели време на медиите и даде кратко интервю за  Tennis Channel, в което сподели следното за началото на своята кампания на клей, както и за емоциите от достигането на четвъртфиналите в Монте Карло:

Тази победа би трябвало да значи много за теб?

- Да. Честно казано днес беше много добър ден за мен и не мога да кажа нещо повече. Гледал съм много мачове на Каспър през миналата година, като имах чувството, че той спечели всички възможни турнири на клей. Изправих се срещу него в Сан Диего и донякъде разбрах каква е неговата игра, но знаех как трябва да направя нещо различно на червени кортове. Вземах топката рано и се стараех да бъде агресивен от самото начало, което ми помогна и го постави в неудобно позиция, защото напрежението непрекъснато се увеличаваше върху него и това се отплати за мен в края.

Играеше отличен тенис и всички компоненти изглеждаха много добре. Колко комфортно се чувстваш да играеш в Монте Карло, където е и твоят дом?

- Чудесно е. Наистина е много хубаво да видя толкова много хора отново тук. Това е нещото, което най-много ми е харесвало през годините в Монте Карло и не можеш да го видиш всеки ден, а да не говорим, че това е моят дом. Днес исках да се насладя на момента и досега нещата се получават добре.

Колко различна е тази седмица за теб, ако я съпоставиш с времето ти на другите турнири? Имаш възможността да си вкъщи и твоите родители са с теб.

- Прекрасно е. Обикновено нямам възможност да прекарвам много време вкъщи. Щом се прибрах от Маями, то взех решението да прекарам известно време извън корта и това ми помогна много. Вероятно съм последният играч, който започна тренировки на клей. Другите вече тренираха и работеха здраво. Тази година предпочетох да започна по-късно подготовката си на червени кортове, защото съм сменял настилки толкова много пъти през кариерата си и знам какво трябва да направя, така че се чувствах уверен в решението си. Имах план с целия си екип и вървим в добра посока.

Няколко големи имена в твоя секция от жребия вече отпаднаха, визирайки Джокович и Алкарас. Ти си един от най-възрастните играчи, които са все още в схемата. Как се чувстваш в позицията на по-опитен, когато се изправяш срещу младоците?

Страхотно предизвикателство е. Спомням си какво беше да съм на тяхната възраст, как се чувстваш тогава и какви неща правех. Това, че някои момчета не са в турнира дава допълнителна увереност на останалите играчи. Всички вече се чувстват по-спокойни и няма какво да губят. Това се отнася най-вече за тези, които не са достигали до подобна фаза на такова ниво. За мен тези обстоятелства са без значение. Ще се концентрирам върху себе си и спазването на моя игрови план, който следвам към момента


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор за успехите на клея: Взех си известна почивка от корта и това ми помогна Калоян Соколов
Теми:  
atp | tennis channel | бгтенис | григор димитров | интервюта | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook