Григор за завръщането на Валверду : Страхотно е; останахме приятели през годините

от в 11:05 на 31.10.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се намираше в крайно негативна серия през втората половина от настоящия сезон, като от месец май насам българинът не беше съумял да запише последователни победи на нито един турнир. Това доведе до решението на първата ни ракета да прекрати близо 2-годишното си сътрудничество с Данте Ботини и отново да започне работа с Даниел Валверду, който беше наставник на Григор в най-силния период досега в кариерата му и всъщност последните трофеи на нашия сънародник са спечелени именно под ръководството на венцуелския специалист.

Втората глава от тяхното партньорство пък започна повече от впечатляващо, след като родният ни представител се класира за полуфиналите на ATP 500 надпреварата във Виена и отново изглежда готов да спори с най-добрите състезатели в света, а ето какво сподели самият Димитров за отношенията си с южноамериканеца, както и какви са неговите амбиции в бъдещ план:

"Страхотно е и за двама ни. Ще прекараме седмиците до края на сезона заедно, а за след това няма нищо договорено. Ние се разбираме отлично и през годините запазихме нашето приятелство. Що се отнася до бъдещите ми цели, то във времето съм имал много шансове да постигна по-големи успехи, но не искам да живея в миналото. Все още се състезавам и в такъв случай шансовете да спечеля титла от Големия шлем са налице. Завръщането на Дани ми донесе много добра основа, а точно това търсех. Прекарваме чудесно заедно и резултатите са логично следствие на всичко това" - коментира най-добрият български тенисист.

Източник: Tennis.net

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за завръщането на Валверду : Страхотно е; останахме приятели през годините Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниел валверду | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook